Snigpremiere på Windows 8.1

For et par uger siden talte Antoine Leblond, Corporate Vice President i Windows Program Management, om, hvordan vi vil fortsætte Windows 8-visionen med Windows 8.1. Det er alt sammen drevet af vores tro på, at pc-branchen i disse år gennemgår et markant skifte, der er drevet at mobilitet.

Tidligere har vi annonceret, at det senere i år bliver gratis for Windows 8-brugere at opdatere til Windows 8.1 gennem Windows Store, men i dag giver vi alle mulighed for at tage et første kig på de mange nye og forbedrede funktioner med Windows 8.1 Preview.

[View:https://www.youtube.com/watch?v=7BN0W7CONpw&feature=player_embedded]

De seneste par uger har jeg kørt Windows 8.1 Preview på mange af mine pc’er og tablets, og det fungeret rigtig godt.

Min startskærm er fyldt med alle mulige apps med fliser, de såkaldte tiles, i forskellige størrelser. Windows 8.1 tilføjer to nye størrelser fliser: stor (virkelig stor) og lille (virkelig lille). Fx har jeg vejr-appen som en stor flise, hvor jeg kan se vejrudsigten for i dag og i morgen. De store fliser kan indeholde ret meget information. På mine devices med mindre skærme – som fx min tablet – kan jeg pakke flere apps ind i en enkel visning på min startskærm takket være de nye, mindre fliser. Det bedste er, at min startskærm, applikationer og filer bliver synkroniseret på tværs af alle mine Windows 8 pc’er og tablets, hvilket er super smart. Hvis jeg ændrer min startskærm, installerer nye apps eller fastgør apps til min startskærm på en af mine pc’er, bliver det hele synkroniseret til mine andre pc’er. Windows Store er blevet redesignet, så det er nemmere at finde de apps, jeg vil have. Og mange af de apps, der følger med Windows 8, er blevet opdateret til Windows 8.1 – og så er det nogle helt nye apps, som du vil høre om senere i dag.

Hvis du vil vide mere om nye features i Windows 8.1, foreslår jeg at du læser dette blogindlæg. Og hvis du vil have et samlet overblik over alle de nye features i Windows 8.1, så se vores produktguide.

Før du installerer Windows 8.1 Preview, vil jeg anbefale, at du laver back-up på alle de filer, du har liggende på din pc eller tablet. Læs Windows 8.1 Preview FAQ før du begynder installationen. Den indeholder også information om, hvordan du kommer tilbage til Windows 8, hvis du får brug for det. I nogle tilfælde vil du ikke kunne gå tilbage til Windows 8, så læs endelig FAQ, før du fortsætter.

Installér Windows 8.1 Preview!

Gå ind på Windows 8.1 Preview-siden på Windows.com. Windows 8.1 Preview bliver installeret gennem Windows Store. Se Windows 8.1 Preview FAQ for minimumbetingelserne for installering af Windows 8.1 Preview.

Vær opmærksom på: Hvis du har en Windows RT og har installeret en sprogpakke, skal du vente med at installere Windows RT 8.1 Preview. En løsning er snart tilgængelig, så kom forbi igen snart .

Først er du nødt til at installere en mindre update, som er tilgængelig på Preview-siden. Den gør det muligt for Windows 8 at gennemføre opdateringen til Windows 8.1 Preview gennem Windows Store. Når opdateringen er installeret, vil det være nødvendigt at genstarte pc’en. Når Windows 8.1 frigives endeligt vil Windows Update sørge for, at opdateringen sker helt automatisk.

Du vil blive modtaget med en besked om at installere Windows 8.1 Preview, når du logger ind på din pc efter genstart. Tryk på “Go to the Store” for at begynde installeringen af Windows 8.1 Preview.

Du vil blive ført videre til en side i Windows Store, hvor du skal klikke på “Download” for at installere Windows 8.1 Preview. Her vil du også finde links til mere information omkring Windows 8.1 Preview samt en FAQ, som jeg anbefaler du læser før installeringen.

Herefter vil Windows 8.1 Preview begynde at downloade. Før installationen fuldendes, vil Windows 8.1 Preview udføre en række kompatibilitetstjek for at sikre, at din pc kan køre Preview. Opstår der et problem, vil installationen ikke blive fuldendt.

Vær opmærksom på: De tablets og pc’er, som kører nyere 32-bit Atom processorer, kræver opdatering af deres grafiske drivere, før de kan køre Windows 8.1 Preview. Det inkluderer Lenovo ThinkPad Tablet 2, ASUS VivoTab TF810C, HP Envy X2, HP ElitePad 900, Samsung ATIV Smart PC, og Fujitsu Arrows Tab. Vi arbejder tæt sammen med Intel og OEM-partnere for at levere opdaterede drivere, der vil gøre det muligt for dig at installere Windows 8.1 Preview så hurtigt som muligt.

Hvis alt går, som det skal, vil din pc muligvis genstarte et par gange i takt med, at Windows 8.1 Preview installeres.

Når installationen er fuldendt, vil der være et par ekstra skærme at klikke igennem. For at drage fuld fordel af den nye cloud-forbindelse i Windows 8.1 Preview, skal du logge ind på din pc med en Microsoft-konto. Tag også et kig på beta-fiskebaggrunden på startskærmen – se boblerne bevæge sig.

Hvis du er erhvervskunde eller it-professionel og interesseret i at teste Windows 8.1 Preview, så hold øje med mere information inden for den næste dags tid eller besøg os på Windows for your Business og Springboard Series Blog. Vær opmærksom på, at Windows 8.1 Preview ISO filer bliver tilgængelige inden for den næste dags tid.

Hvis du løber ind i nogen problemer eller har spørgsmål og vil i kontakt med andre Windows-entusiaster, så tag gerne et kig på Microsofts community forums for 8.1 Preview og 8.1 RT Preview. Vores Windows supportagenter vil være til stede og tager del i diskussionerne. Vi vil ikke kunne give teknisk support via kommentarerne her på vores blog, men lad os endelig vide, hvad du tænker om Windows 8.1.

Vores CEO Steve Ballmer skyder Build 2013 i gang lige nu i San Francisco – du kan se med via vores live stream her på Channel 9. Julie Larson-Green og Antoine Leblond vil slutte sig til Steve på scenen for at vise og tale om Windows 8.1. Forsættelse følger!

Dette blogindlæg er skrevet af Brendan LeBlanc, Senior Marcom Manager hos Microsoft, og oversat fra engelsk. Det originale blogindlæg kan læses på Windows Blog.

Vh. Microsoft Danmark PR (a-kaprie@microsoft.com)