Microsoft lanserar den tunnaste och lättaste Surface någonsin - Surface 3 speciellt framtagen för skolor och studenter

Idag presenterar vi Surface 3, en platta som ersätter både din dator och surfplatta. Surface 3 är lättare, tunnare och har en lägre prislapp än storebrodern Surface Pro 3. Plattan finns att köpa i Sverige den 7 maj, men går att förhandsboka redan idag.

Surface 3 levereras med Windows 8.1, och går att kostnadsfritt uppgradera till Windows 10 när operativsystemet lanseras senare i år. Det innebär att du kan köra alla Windows-program såväl som alla appar i Windows Store. Surface 3 har en lång batteritid som låter dig använda plattan en hel arbetsdag eller titta på upp till tio timmar video utan att behöva ladda den.

När du köper Surface 3 får du ett kostnadsfritt ettårs abonnemang av Office 365 Personal. Tillsammans med Surface-pennan kan din Surface 3 fungera som ett digitalt antecknings- och skissblock såväl som en surfplatta och dator. En kombination som gör Surface 3 till det perfekta valet för exempelvis studenter, skolor och individer som vill vara produktiva – oavsett tid och plats. Faktum är att funktionerna hos Surface 3 tagits fram i tät dialog med skol- och universitetsvärlden för att uppfylla de krav som ställs där.

Surface 3 har en HD-skärm på 10.8 tum i formatet 3:2 och har precis som Surface Pro 3 Mini DisplayPort, microSD-kortläsare och en USB 3.0-port som låter dig koppla in alla tillbehör du behöver för att göra ett gott arbete.

Till Surface 3 lanseras Surface 3 Type Cover. Ett tangentbord med magnetisk stabilitet som gör det enkelt att arbeta på samtidigt som det fungerar som ett skyddande lock för skärmen. Surface 3 Type Cover kommer till Sverige i tre olika färger (blått, rött och svart).

Rekommenderat försäljningspris

Intel Atom x7 / 2 GB RAM / 64 GB hårddisk – 5690 SEK
Intel Atom x7 / 4 GB RAM / 128 GB hårddisk – 6790 SEK

Surface 3 Type Cover – 1429 SEK
Dockningsstation till Surface 3 – 2179 SEK

Här hittar du mer information och fullständiga specifikationer för Surface 3.

För mer information

Joakim Karlén
Produktmarknadschef Surface
joakim.karlen@microsoft.com
073-408 56 32

Edvard Bergström
Communications Manager Microsoft Devices
Edvard.bergstrom@microsoft.com
070-993 83 11