Waar vind ik mijn technische informatie?

Deze post is een aangepaste post van twee jaar terug. Ik kreeg onlangs de vraag waar men informatie (specifiek informatie over patches) vandaan kan halen, dus ik dacht ik breng deze wederom onder de aandacht J

Mijn persoonlijke tip: Gebruik RSS feeds! Zie verderop in het document waar je de beschikbare feeds vindt!

 

Vinden 1.0

Ik krijg vaak te horen dat men door de grote hoeveelheid informatie niet kan vinden wat men zoekt, of dat de structuur van onze sites onhandig is. Ik ben het hier niet helemaal mee eens en wil laten zien in onderstaande post, dat zonder Google Bing de informatie ook prima te vinden is.

Bijna alle informatie over onze producten is te vinden op Microsoft.com. Het probleem met Microsoft.com is dat er zo verschrikkelijk veel informatie voor handen is, en er zo veel mensen content editen, dat het lastig kan zijn informatie terug te vinden. Toch vind ik dat er op zich een goede structuur is, en met de juiste methoden de informatie prima te vinden is. Mensen beginnen gewoon op de verkeerde manier met informatie zoeken.

Waarschijnlijk 9 op de 10 mensen zal hun favoriete zoekmachine openen en via zoektermen proberen de vereiste informatie boven water te toveren. Dit werkt vaak goed, maar het kan vaak makkelijker. Het probleem met zoeken is dat men veelal niet kort kan verwoorden wat men precies zoekt, waardoor het moeilijk in zoektermen te vatten is. Vaak kom je net zo makkelijk aan informatie zonder een zoekmachine te gebruiken. Net als bij bijna elk ander bedrijf start het internetavontuur bij een internet portal, in dit geval http://www.microsoft.com

Zoals elke portal is dit de toegang tot alle informatie in het microsoft.com domein. Afhankelijk van het type informatie dat je zoekt, kan je kiezen voor een categorie en bijhorende site. Ik neem meestal het product als uitgangspunt en ga van daaruit verder, maar mocht jij een persoon zijn die op een andere manier navigeert, bijvoorbeeld vanuit het type informatie waarnaar je op zoek bent, kun je via bijvoorbeeld Solutions en Support ook bij dezelfde informatie komen. Ik ben van mening dat de keuze van de topbar bij de Microsoft site erg sterk is.
In mijn geval kies ik dus voor Products en kies daar mijn product. In het geval van SharePoint moeten we even een tussenstop maken via de sitemap, en komen we alsnog bij de SharePoint portal. De menu's hier spreken ook voor zich, en via 'Informatiebronnen > Voor IT – Professionals' kom ik weer een stap dichter bij wat ik zoek. De daarop volgende informatie biedt wederom allerlei keuzen om verder te komen.

Had ik nu een meer functionele vraag of een developer vraag, dan had ik hier waarschijnlijk een andere keuze gemaakt. Dit nogmaals om te benadrukken dat de weg via de verschillende portals prima te volgen is, als je maar bij de bron begint, namelijk Microsoft.com.

Vinden 2.0

Als je al ervaring hebt met onze sites dan weet je dat er een aantal bekende (sub)portals zijn, en vaak zal dat je startpunt zijn, maar van daaruit werkt het eigenlijk weer hetzelfde. Via de top navigatie en een aantal hops over verschillende pagina's kom je waar je zijn moet. De meest bekende portals zijn:

  • MSDN – Alles voor ontwikkelaars.
  • Technet – Alle technische product informatie die de verschillende IT rollen, betrokken bij het plannen, uitrollen, en beheren van technische platformen, ondersteunen.
  • Download – Download center voor downloads zoals producten, tools, whitepapers, updates, you name it!
  • Connect – Feedback tool voor producten.
  • Support – De portal voor support vraagstukken, waar onder andere de knowledge base is ondergebracht.
  • Security – Alles rondom security.

Als het puur om technische informatie gaat zoals informatie over het installeren of configureren van software, dan is Technet 'the place to be'. Sinds enige tijd maakt Technet gebruik van TechCentres, wat subsites zijn voor specifieke producten. Binnen een TechCentre is veelal de informatie heel netjes gegroepeerd, zoals te zien is op het Sharepoint TechCentre waar je via de producten heel snel al bij Resource Centers komt die gegroepeerd zijn op fases in de lifecycle van jouw infrastructuur. Ben je aan het plannen of uitrollen, zit je goed bij Plan & Deploy. Zoek je iets gerelateerd aan beheer, zit je goed bij Operate. Het spreekt allemaal voor zich!

Mocht het via deze weg toch nog niet mogelijk zijn de informatie te vinden, heeft Technet (en de meeste andere Microsoft.com sites) ook nog de zoekoptie, welke gebaseerd is op Bing:

Nu kan het zijn dat je de informatie die je zoekt niet kan vinden. Voornamelijk wanneer je met een specifiek vraagstuk zit, wat net even anders is dan gebruikelijk, loop je tegen de beperkingen aan van online documentatie. In zulke gevallen wil je terugvallen op lotgenoten en experts. Gelukkig zijn daar genoeg mogelijkheden voor. Communities hebben binnen microsoft.com een prominente plek onder http://www.microsoft.com/communities/default.mspx . Zo zijn er veel informatiebronnen als blogs, nieuwsgroepen, chats en community sites terug te vinden. Op elk van deze bronnen is het mogelijk in contact te komen met andere IT-pro's waaronder veel Microsoft medewerkers en MVPs. Voornamelijk de nieuwsgroepen en fora zijn veelbezochte locaties. Mocht je dus met vragen zitten of op de hoogte willen blijven van wat er voor problemen en vraagstukken spelen bij collega IT-ers, zorg dan dat je regelmatig een kijkje neemt op de nieuwsgroepen en fora.

Het op de hoogte blijven met de ontwikkelingen op bepaalde gebieden kan veel tijd in beslag nemen. Ook hier zijn er een aantal mogelijkheden, die dit een stuk makkelijker maken. Zo zijn er newsletters ,RSS feeds en zelfs tijdschriften waarop geabonneerd kan worden.
Email newsletters kunnen aangevraagd worden via https://profile.microsoft.com/RegSysProfileCenter/SubCntDefault.aspx . Hier heb je de mogelijkheid te registreren voor heel veel verschillende newsletters, ook in de eigen taal.

Voor de RSS feeds bestaat er de Feeds directory op http://support.microsoft.com/selectindex/?target=rss , waar je kan registreren voor de laatste KB artikelen voor bepaalde technologieën of de Microsoft Security Bulletins. Even registreren in Outlook en.. VOILA! Binnen een paar seconden ben je op de hoogte van de laatste nieuwe content van bijvoorbeeld Age of Empires III – The warchiefs J

Zoals gezegd zijn er ook tijdschriften waarop geabonneerd kunnen worden. Microsoft Nederland heeft een aantal tijdschriften, die gratis zijn voor IT-pro's. Dit zijn MSDN .Net Magazine en Technet Magazine. Abonneren kan via:

.NET Magazine:
https://profile.microsoft.com/RegSysProfileCenter/wizard.aspx?wizid=d7805d54-2171-4601-b654-55537eefb3bc&lcid=1033&fu=/belux/msdn/nl/community/netmagazine/subscribed.mspx

TechNet Magazine:
http://technet.microsoft.com/nl-nl/cc514308.aspx

Zo zie je. Er zijn genoeg bronnen voor informatie, en als je weet wat je doet kan je prima de informatie vinden die je zoekt. Neem af en toe de tijd om je kennis bij te spijkeren en vergeet vooral de blogs op http://blogs.microsoft.nl, http://blogs.msdn.com en http://blogs.technet.com niet!