Cafe.ba i SilverReader aplikacije dostupne na Windows Phone Store

Ekipa iza portala Cafe.ba tvrdi da ova web destinacija mjesto privlači preko 3 miliona posjeta, a sve korisnike Windows Phone 8 uređaja svakako će razveseliti podatak da od prošle sedmice mogu preuzeti i zvaničnu Cafe.ba Windows Phone aplikaciju koju je razvio Jovica Rikanović iz Bijeljine.

Cafe.ba aplikacija korisnicima omogućava pregled vijesti sa portala iz različitih kategorija, fotografija i vremenske prognoze. Vijesti je, naravno, moguće podijeliti i sa prijateljima putem e-maila ili društvenih mreža direktno iz aplikacije, dok je fotografije moguće spasiti na telefon za naknadni pregled ili korištenje. Aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Krajem juna prošle godine, skupina programera iz Banja Luke, predvođena dobro poznatim članovima MS Communitya, Radenkom Zecom i Miroslavom Popovićem, javnosti je predstavila prvu betu SilverReader RSS servisa, koji su naveli kao alternativu za Google Reader.

U nešto više od 6 mjeseci, servis je nadograđen sa brojnim novim mogućnostima te, bez ikakve sumnje, u ovom trenutku predstavlja jedan od najboljih RSS Reader servisa na webu. Windows Phone aplikacija, koja u ovom trenutku zahtjeva da prvo kreirate nalog na web stranici, daje gotovo kompletnu funkcionalnost sa web stranice, uz sinhronizaciju pročitanih članaka, mogućnost dodavanja na listu za naknadno čitanje, dijeljenje direktno iz aplikacije itd.

Ukoliko se oslanjate na RSS, svakako provjerite SilverReader.com te preuzmite njihovu besplatnu aplikaciju sa Windows Phone Store.