Cloud DevCamp Sarajevo

Microsoft Azure je od osmog mjeseca prošle godine dostupan kao komercijalni servis u BiH. U sklopu aktivnosti koje Microsoft BiH provodi na podizanju svijesti kako o cloud-u generalno tako i o samom Azure proizvodu, 21.03.2015 u tehnološkom parku „HUB387“ održati će se „Cloud DevCamp“  radionica namijenjena prvenstveno developerima i arhitektama softverskih rješenja ali i IT profesionalcima uposlenim u industriji razvoja softvera.

Posjetioci će na radionici biti u prilici upoznati se sa osnovnim konceptima razvoja rješenja u cloud-u, prvenstveno paradigmama kao što su to SaaS, PaaS i IaaS. U nastavku, kroz različite Azure servise, biće demonstrirani različiti scenariji počevši od hostiranja web aplikacija baziranih na različitim tehnologijama (.NET, PHP, Java, Node.js, ...) , skladištenja i upravljanja podacima (SQL, NoSQL, BLOB, ...), podizanja infrastrukture (Win/Linux virtuelne mašine, virtuelne mreže,...) pa do integracije sa mobilnim uređajima.

Radionicu će držati Bahrudin Hrnjica, Microsoft MVP za C#. Bahrudin se razvojem rješenja baziranih na Microsoft tehnologijama bavi više od 12 godina, a trenutno je uposlen kao Senior Software Developer u kompaniji Daenet, Microsoft Gold partneru.

Prijave za radionicu su otvorene do 20.03.2015 godine, a istu možete izvršiti putem linka za registraciju.

Radionicu u potpunosti sponzorira Microsoft BiH te je ulaz na istu besplatan.

HUB387“ tehnološki park nalazi se u Bosmal City Center objektu na adresi Milana Preloga 12, Sarajevo.