Objavljena Klix.ba aplikacija za Windows Phone

Najpopularniji domaći portal, Klix.ba, od danas se može pohvaliti i sa kvalitetnom Windows Phone aplikacijom. Klix.ba aplikacija korisnicima daje mogućnost praćenja vijesti i drugih članaka sa ovog portala na osnovu ponuđenih kategorija, a koje odgovaraju kategorijama na samom portalu. U slučaju da pronađete neki zanimljiv naslov, a nemate vremena za čitanje, željenu vijest možete dodati u "odabrane vijesti" te pročitati kasnije.

 

Šta u slučaju da vas zanimaju samo vijesti iz određene kategorije? Sve što trebate uraditi jeste da zalijepite (pinujete) željenu kategoriju na početni ekran vašeg Windows Phone telefona te na taj način ubrzate pristup omiljenim sadržajima. Osim toga, imate i mogućnost dijeljenja zanimljivih sadržaja putem SMS-a, e-maila ili socijalnih mreža.

Ono što još vrijedi spomenuti jeste da je na aplikaciji radio Semin Alkić, koji je inače Microsoft Student Partner, zaslužan i za ranije objavljene MS NetWork i Have2See Windows Phone aplikacije. Besplatnu Klix.ba aplikaciju za Windows Phone možete preuzeti ovdje.