Omogućena objava besplatnih Windows Store aplikacija iz Bosne i Hercegovine

Nakon omogućavanja objave besplatnih Windows Phone aplikacija, Microsoft je programerima iz Bosne i Hercegovine omogućio i objavu besplatnih Windows Store aplikacija.

Da bi registrirali odgovarajući račun za objavu Windows Store aplikacija, neophodno je da posjetite ovu stranicu, izvršite prijavu putem Microsoft računa, kao zemlju izaberete Bosnu i Hercegovinu te izaberete između računa za fizička (godišnja pretplata 49 USD) ili pravna lica (godišnja pretplata 99 USD). Posljednji korak prije objave aplikacija je verifikacija korisničkog računa, koja se vrši upisivanjem koda sa bankovne transakcije (tipično u iznosu od 0,02 do 5 USD, provjerite bankovni izvod za 2-3 dana nakon izvršene transakcije), uz povrat novca nakon izvršene verifikacije.

Studenti koji imaju pristup DreamSpark portalu, baš kao i MSDN pretplatnici ili članovi BizSpark programa, za besplatnu registraciju Windows Store i Windows Phone računa mogu iskoristiti promo kodove. Napominjemo da je i u ovom slučaju neophodna verifikacija putem kreditne kartice.

Ukoliko tek počinjete sa razvojem Windows Store aplikacija, sve neophodne resurse za dizajn i razvoj aplikacija možete pronaći na MSDN-u.