Pratite finale Imagine Cup 2013 takmičenja online

U četvrtak, 11. jula 2013. godine, u Sankt Peterburgu će se održati finale Microsoftovog Imagine Cup 2013 takmičenja za studente, tokom kojeg će se 305 studenata iz 69 zemlje sa 86 projekata, boriti za nagrade u vrijednosti od preko 1 miliona američkih dolara. Ovogodišnje finale će voditi Matt Smith, britanski glumac najpoznatiji po ulozi u BBC-ovoj TV-seriji Dr. Who, a finale će se i ove godine moći pratiti uživo, putem zvanične web stranice takmičenja, www.imaginecup.com, od 15.30 sati.

Bosna i Hercegovina i ove godine ima svoje predstavnike, a to su studenti sa Slobomir P. Univerziteta iz Bijeljine, Igor Perić, Microsoft Student Partner te jedan od rijetkih studenata koji se u finale Imagine Cup takmičenja uspio plasirati tri godine zaredom, i Igor Tomić, koji je također učestvovao na finalu prošle godine.

Naši studenti su se ove godine u prestižno finale plasirali zajedno sa kolegama iz Saudijske Arabije, zahvaljujući pobjedi na lokalnom takmičenju sa projektom "Digital Space", koji omogućava jednostavnu i automatiziranu kontrolu i udaljeni nadzor električnih uređaja u domaćinstvu putem Windows Azure platforme.

Svim učesnicima Imagine Cup 2013 finala želimo puno sreće u Rusiji!