Predstavljene Body.ba Windows Store i SportSport.ba Windows Phone aplikacije

Danas je Microsoft BiH u Sarajevu održao tradicionalnu Partner Day konferenciju, tokom koje su predstavljene dvije nove domaće aplikacije, Body.ba Windows Store te SportSport.ba Windows Phone 8 aplikacija, koje je razvila kompanija Lampa Studio d.o.o. iz Sarajeva.

Body.ba je najpopularniji lokalni portal posvećen zdravlju i fitnessu, a Body.ba Windows Store aplikacija za Windows 8 i Windows RT uređaje vam omogućava da kroz atraktivan interfejs lako pristupite aktuelnom sadržaju te direktno iz aplikacije izvršite pretragu aktuelnih članaka ili ih podijelite sa prijateljima putem e-maila, društvenih mreža i drugih instaliranih aplikacija. Body.ba aplikacija također donosi i Live Tile podršku, a možete je besplatno preuzeti sa Windows Store.

 

 

Portal SportSport.ba, omiljena destinacija svih zaljubljenika u sportska dešavanja, od danas se može pohvaliti sa Windows Phone 8 aplikacijom, koja korisnicima omogućava da na jednostavan način dođu do novih sportskih vijesti, video priloga i galerija. Iz ove aplikacije, također, moguće je izvršiti podjelu članaka putem e-maila ili društvenih mreža, odnosno "zakačiti" određenu sportsku kategoriju na početni ekran za brži pristup omiljenom sadržaju. Aplikaciju možete besplatno preuzeti sa Windows Phone Store.

Obje aplikacije potpisuje kompanija Lampa Studio d.o.o. iz Sarajeva, inače član Microsoftovog BizSpark programa. O samom procesu razvoja Windows Store i Windows Phone 8 aplikacija, direktor kompanije, Emir Agić, je rekao:

"Naša kompanija od ranije je poznata po razvoju web rješenja, a veliku priliku na tržištu vidimo i u razvoju na Microsoft platformi, odnosno razvoju Windows Store i Windows Phone aplikacija. Sa Body.ba i SportSport.ba aplikacijama koje smo razvili za našeg klijenta, korisnicima Windows Phone 8 i Windows 8 uređaja omogućili smo da efikasno prate aktuelne sadržaje sa portala i dok su u pokretu, uz iskorištavanje svih specifičnih mogućnosti ovih platformi. Do kraja godine planiramo izdati i SportSport.ba Windows Store aplikaciju te aktivno pratiti komentare korisnika, kako bi poboljšali postojeće aplikacije."