Takmičenje u razvoju Windows Phone aplikacija i Twitter chat

Krajem protekle sedmice pokrenuli smo novo lokalno takmičenje u razvoju Windows Phone aplikacija, najavljeno još tokom izuzetno uspješnog Windows Phone Week skupa, koji se u Sarajevu održao krajem oktobra, a tokom kojeg smo razgovarali o razvoju Windows Phone 8 aplikacija korištenjem App Studio web razvojnog servisa, pohranjivanju podataka korištenjem SQLite baze podataka, paralelnom razvoju Windows Phone i Windows Store aplikacija, razvoju igara korištenjem Unity enginea te mogućnostima za zaradu na aplikacijama.

U želji da pomognemo programerima koji tek počinju sa razvojem na Windows Phone 8 platformi, u četvrtak, 21.11.2013. godine u periodu od 20 do 21 sati, kolega Spaso Lazarević (@spasobn, Microsoft MVP) i moja malenkost (@sahinovic), odgovarat ćemo putem Twittera ( #wp8bih ) na sva pitanja vezana za razvoj WP8 aplikacija, izbor WP8 telefona, dostupne resurse, portovanje sa drugih platformi itd.

Kada je u pitanju takmičenje u razvoju Windows Phone aplikacija, koje je otvoreno samo za državljane Bosne i Hercegovine te zahtjeva da aplikacije budu objavljene na lokalnim Dev nalozima (BiH), isto će biti otvoreno do 19.1.2014. godine, što je rok za objavu novih Windows Phone aplikacija.

Nagrade? Veoma primamljive! Programeri imaju priliku da osvoje Nokia Lumia 925, Lumia 920 i Lumia 625 pametne telefone, a pobjednike ćemo proglasiti 27.1.2014. godine. Više informacija o takmičenju i pravilima možete pronaći ovdje.

Još jednom, pozivamo vas da nam se pridružite u Twitter diskusiji u četvrtak, 21.11.2013. godine, od 20 sati, te svoja pitanja postavite uz korištenje hashtaga #wp8bih . Najsretniji učesnici imat će priliku da osvoje promo kodove za prijavu na Nokia Premium Developer Program, koji korisnicima na raspolaganje daje jednogodišnju pretplatu na Windows Phone Dev Center za objavu aplikacija te pristup hvaljenim Telerik Rad Controls.

Dan nakon Twitter diskusije objavit ćemo integralni spisak postavljenih pitanja i ponuđenih odgovora.