Tri nova Microsoft MVP-a iz Bosne i Hercegovine

Microsoft MVP zajednica u Bosni i Hercegovini od danas je bogatija za 3 nova člana, kolege Denisa Mušića (Visual C#), Denisa Mihića (Hyper-V) i Dragana Panjkova (Office 365), čija stručnost te rad u zajednici su prepoznati sa prestižnom Microsoft MVP titulom. Osim spomenutih kolega, svoju titulu obnovio je i Bahrudin Hrnjica, u kategoriji Visual C#, te sada u Bosni i Hercegovini djeluje ukupno 10 stručnjaka sa Microsoft MVP titulom.

Podsjećamo, MVP (Most Valuable Professional) program prepoznaje stručnjake koji se ističu u svom tehničkom znanju te aktivnostima u zajednici kroz održavanje predavanja, objavu članaka o novim tehnologijama te pružanje podrške ostalim korisnicima i članovima zajednice. U svijetu trenutno djeluje preko 4.000 stručnjaka sa MVP titulom, koji dolaze iz preko 90 zemalja te godišnje odgovore na preko 10 miliona pitanja koja su vezana za oko 90 Microsoft tehnologija, prepoznatih kroz MVP program.

Denis Mušić, radi kao asistent na Fakultetu informacionih tehnologija pri Univerzitetu "Džemal Bijedić" Mostaru, gdje je nedavno i doktorirao. Predaje predmete vezane za programiranje i principe razvoja softvera uopćeno. Bogato iskustvo u razvoju stekao je na projektima vezanim za informacione sisteme u zdravstvu, eUniverzitet servise te kao konzultant za privatne kompanije. Većina projekata na kojima je radio bila je bazirana na Microsoft SQL Serveru. Denis je također i koordinator Microsoft IT Academy na FIT-u, a posjeduje i MCT certifikat. Osim toga, organizira popularno Coding Challenge takmičenje, priprema kurseve u izdanju MVP-Pressa, te je veoma aktivan član lokalnog MS Communitya.

Denis Mihić se već 15 godina profesionalno bavi informatikom, a posljednjih 11 godina radi kao sistem inženjer u Hypo Alpe Adria Banci u Mostaru. Nosilac je brojnih Microsoft certifikata, uključujući MCDST, MCSA+S, MCSE+S, MCTS, MCITP i MCSE: Private Cloud. Primarni interesi su dizajniranje i planiranje Active Directory infrastrukture, dizajniranje i implementacija Windows Server infrastrukturnih servisa (DNS, DHCP, MS Cluster…), planiranje i implementacija rješenja baziranih na Microsoft tehnologijama, a par godina unazad instaliranje i konfiguracija Virtualnih okruženja na Hyper-V i drugim rješenjima. Jedan od osnivača i lider Hercegovina Microsoft Community ITPRO grupe u Mostaru. Već duže vremena aktivan kao predavač na Microsoft konferencijama i IT PRO User grupama u regiji. Predavao na MS Network 2.0 i 3.0 (Bosna i Hercegovina), WinDays 13 (Hrvatska), TechDay2013 (BiH) i Sinergija 12 (Srbija), a na Sinergiji 12 i MS Network 3.0 izabran među Top 10 predavača.

Dragan Panjkov je regionalni direktor firme PlanB. za Bosnu i Hercegovinu. Više od 10 godina se profesionalno bavi IT-om, od hardvera do softvera. Od 2007. godine se posebno fokusira na ASP.NET MVC i SharePoint tehnologije. Jedan je od osnivača SharePoint User Grupe u BiH i autor jedne od prvih WP7 aplikacija u BiH, BAM Converter. Od 2009. je redovan predavač na konferencijama u zemljama regiona: Microsoft Network (BiH), Microsoft WinDays (Hrvatska), Microsoft Sinergija (Srbija), DevDays/TechNet Day (BiH), MSDays (Bugarska), SharePoint and Project Conference Adriatics.

Kolegama koji su prepoznati i nagrađeni sa MVP titulom još jednom čestitamo te se radujemo nastavku njihovog doprinosa Microsoft zajednici u Bosni i Hercegovini, dok više informacija o Microsoft MVP programu možete pronaći ovdje.