Bring Your Own Tools for fremtidens udviklere

Udviklerholdet bag ASP.NET vil gøre det endnu nemmere at tage egne udviklerværktøjer med ’hjemmefra’ og styre dem via Visual Studio. Danske Mads Kristensen tog turen fra Seattle for at dele visionerne med deltagerne på årets GOTO-konferencer i København og Aarhus.

– Det er nok jordens største kliché at konstatere, at udviklingsverdenen bevæger sig hurtigere end nogensinde før, men det er ikke desto mindre sandt. For det myldrer frem med nye værktøjer, ikke mindst inden for front-end udvikling, og nogle af værktøjerne er virkelig gode.  Men samtidig foretrækker mange udviklere at arbejde så meget i Visual Studio som muligt, og min opgave er blandt andet at finde ud af, hvordan vi får de to verdener til at spille optimalt sammen.

Det forklarer Mads Kristensen, Program Manager, Web Platforms & Tools hos Microsoft Corp. om sit oplæg på årets GOTO-konferencer, der ”forhåbentlig giver deltagerne en lidt større forståelse for, hvordan man får det nemmere i en cross-technology verden.”

Hvorfor opfinde den dybe tallerken igen?

– I princippet kunne vi måske nok inkorporere nogle af de her funktioner i Visual Studio. Men det ville være kostbart og besværligt. Og når f.eks. Bower, Gulp og Grunt allerede fungerer supergodt, ville det ikke rigtig tjene noget formål at opfinde den dybe tallerken en ekstra gang, bemærker han.

– Så vi har valgt en mere pragmatisk tilgang og lægger hellere kræfter i dét, vi kalder ’Bring Your Own Tools’. Nemlig at gøre udviklerne i stand til at anvende præcis de værktøjer, de foretrækker, og samtidig blive længst muligt i Visual Studio, siger Mads Kristensen.

Styr de nye værktøjer fra Visual Studio

I praksis handler opgaven for Microsoft udviklerhold bl.a. om at bygge en række abstraktionslag, som kobler værktøjerne sammen med Visual Studio, vel at mærke uden behov for konstant at integrere alt via kommandolinjen.

– Under motorhjelmen er det fuldstændig de samme tredjeparts-værktøjer, som du er vant til arbejde med. Du kan bare styre det hele inde fra Visual Studio, værktøjerne spiller meget bedre sammen, end de gør udenfor – og du slipper for at skifte grænseflade i tide og utide. Samtidig bliver læringskurven noget fladere for dem, der primært fokuserer på at udvikle evnerne indenfor som ASP.NET og C# og som ikke nødvendigvis har lyst til at gå i dybden med nye værktøjer hele tiden, siger Mads Kristensen.

Læs mere http://www.hanselman.com/blog/IntroducingGulpGruntBowerAndNpmSupportForVisualStudio.aspx

Normal
0

21

false
false
false

DA
JA
X-NONE