Toneangivende udviklere og platformchefer helt i front på TechEd

På Europas største Microsoft-begivenhed får man ikke bare de nyheder, der alligevel ligger online, men også baggrund, perspektiv og direkte debat med dem, der svinger taktstokken.

”For mig er TechEd Europe ikke bare der, hvor du får en grundig indføring i alle nyhederne fra Microsoft. Du møder også et bredt udsnit af dem, der træffer centrale beslutninger om, hvordan hele Microsofts teknologiske platform udvikler sig,” siger Anders Lybecker, teknisk evangelist, Microsoft Danmark, der også selv er med i Barcelona den 28.-31. oktober.

”Og jeg glæder mig! For os som udviklere er det jo superinteressant at høre om – og spørge ind til – de overvejelser og ideer, der ligger til grund for den udvikling, som får betydning for den måde, vi kommer til at arbejde de næste 3-4 år,” tilføjer han.

Ny kurs på TechEd

Kommunikationen går også den anden vej, da input fra arrangementer som TechEd tages med i den videre udvikling af platformene.

”Interaktionen mellem vores kunder, partner og de toneangivende udviklere og programdirektører er i øvrigt blevet langt mere udtalt. Det er ikke mindst et resultat af, at Satya Nadella har gjort direkte dialog med kunder og udviklere til en prioritet – faktisk i langt højere grad, end det har været tilfældet før for Microsofts vedkommende. Så på TechEd hører du ikke bare generalerne på afstand, men møder dem også i standene, på workshops og, ja, overalt,” siger Anders Lybecker.

”Den nye app-model er jo ekstremt spændende”

Set fra udviklersynspunkt vurderer han, at det navnlig bliver interessant at høre, hvad den nye app-model i Windows 10 konkret kommer til at betyder.

”Ideen om at kunne afvikle apps på tværs af alle Windows 10-baserede enheder – både smartphone, tablet, desktop og Xbox One – er ekstremt spændende. Men vi ved endnu ikke særlig meget om, hvad den kommer til at betyde i praksis, og det kommer der helt sikkert meget mere om på TechEd,” siger Anders Lybecker. Han vil også selv vil stå klar, når Joe Belfiore – ansvarlig for Microsofts samlede pc-, tablet- og smartphoneplatform – går på scenen som en af hovedtalerne.

Mere end 400 danskere med i år

Ligeledes vurderer han, at der vil være en del ”ret interessant” indhold om den hastige udvikling af Azure ML (Machine Learning) samt nyt om, hvad den kommende Office Graph-struktur kommer til at betyde for dem, der udvikler løsninger på toppen af SharePoint og Office 365.

”TechEd Europe er ganske enkelt dér tingene sker. Både hvis du er IT-pro, men så sandelig også, hvis du er .NET-udvikler. Det er ikke udelukkende det lune klimas skyld, at mere end 400 danskere skal med i år,” konstaterer Anders Lybecker, der også er medvært ved en sædvanligvis særdeles hyggelig danskeraften på strandpromenaden om onsdagen.

Anders Lybecker kan også følges på Twitter – @AndersLybecker – hvor han bl.a. vil give tips til interessante sessions under TechEd Europe.

Læs meget mere om TechEd Europe 2014 på http://europe.msteched.com/#fbid=s12pbHylIw0