5 grunde til hvorfor Windows 8 er relevant for IT

Windows 8 er for alvor landet og der er efterhånden meget materiale om hvorfor man skal kigge på den seneste version. Alt fra konsumer reklamer til Business Value Tools forklare hvorfor Windows 8 er relevant, men hvad med teknikken… Jeg vil her give 5 bud på hvorfor jeg synes Windows 8 er relevant for IT.

Client Hyper-V
De fleste IT afdelinger har nok holdt et vågent øje med Microsoft Hyper-V og vi oplever allerede nu en øget interesse for virtualisering på denne platform. I den forbindelse har vi lanceret et nyt produkt som erstatning for den aldrene Microsoft Virtual PC. Client Hyper-V introducere mulighed for at køre virtuelle makiner fra din egen PC om det så er for at bygge nye servere, test af software eller måske at kunne afvikle applikationer der kun kan kører under tidligere versioner af Windows. Under alle omstændigheder er Client Hyper-V en del af Windows 8 og et stærkt værktøj

Windows to Go
Denne funktion er helt ny og går i sin simpelhed ud på at man nu kan lave en Windows instans der kan bootes fra en USB Memory stick. Dette er en super smidig løsning om den så adressere et behov for at arbejde hjemmefra via egen PC eller muligheden for at lade eksterne medarbejdere som konsulenter eller lign., få en adgang til IT systemerne fra egen PC i en sikker og isoleret Windows instans

Tablet for virksomheder
Det er nok de færreste IT afdelinger der ikke har fået spørgsmålet fra brugere eller ledelse om muligheden for at arbejde fra tablets. I administrerede IT miljøer har dette været betragtet som en sikkerhedsudfordring og et brud på de principper som IT mange steder har været bygget op om. Windows 8 introducere muligheden for at tilbyde tablets der passer ind i dit Windows miljø og kan køre alle de applikationer som også virker på Windows 7. Windows 8 er et tidssvarende tablet OS med alt det vi kender fra Windows 7 og med de nye hardware typer der er på vej på markedet herhjemme, vil vi ikke bare kunne tilbyde vores bruger en enhed mere, men også muligheden for at få én PC der både kan være laptop og tablet.

Internet Explorer 10
De fleste der arbejder med IT har nok en holdning til valget af Internet browser. Jeg mener at alle skal ha lov at bruge den browser man synes bedst om, men dette kommer oftest med en konsekvens. For lade vi brugerne selv bestemme, skal vi også sikre at alle disse applikationer bliver opdateret løbende hvilket giver mere administration. Internet Explorer 10 er en tidssvarende og hurtigt browser man med god samvittighed kan lade sine brugere anvende. IT Pressen er lidt splittet om hvilke der er hurtigst, men der er dog rimeligt konsensus om at IE10 er blandt de hurtigste og måske også den bedst sikrede.

Sikkerhed
Windows har efterhånden en del indbygget sikkerhedsfunktioner og de bliver bedre med hver nye version. Her kommer et par af mine favoritter

BitLocker: Disk kryptering på en simpel og gennemtænkt måde. De fleste har nok erkendt behovet for at kryptere tablets og bærebare computere og det er lige hvad BitLocker levere. I seneste version har vi simplificeret administrationen og key recovery så det bliver lettere at implementere og supportere.

DirectAccess: Denne ”nye” form for VPN vinder i stigende grad indpas som remote access løsning og giver brugere en smidig mulighed for altid at have adgang til virksomhedens systemer fra arbejdscomputeren. I Windows 8 sammen med Windows Server 2012 er der understøttelse for en mere smidig udrulning samt nye funktioner.

Antivirus: Microsoft Security Essentials har været gratis antivirus til Windows i længere tid. Nu er det blevet en del af Windows 8 i form af Windows Defender. Selvom Windows Defender ikke levere central styring og rapportering, så vil det nok glæde de fleste at nye computere er beskyttet fra først start.

Der er også sket forbedringer på AppLocker, Smart Cards, Windows Firewall og Security Auditing som er værd at kigge nærmere på.

 

Har du et bud på hvorfor Windows 8 er relevant?

\Rasmus