Azure Infrastruktur Nyheder

Microsoft cloud platform er lige blevet billigere og meget bedre

 

Microsoft Azure er under konstant vækst og forandring, faktisk går det så hurtigt at der er en større opdateringer til platformen ca. hver 3 uge. For nyligt så vi en pris reduktion på op til 60% på Storage og Virtuelle Servere og vi skiftede navn fra Windows Azure til Microsoft Azure.

Jeg vil her forsøge at give en hurtig guide til de vigtigste ændringer inden for infrastruktur.

Azure ExpressRoute
Et fast kredsløb der giver en didikeret privat forbindelse til dine Azure netværk via en Internetudbyder (ISP) Kan sammenlignes med MPLS og giver klare fordele inden for hastighed, stabilitet og kan også give besparelser ved store datamængder. Løsningen har tidligere været i Preview (en form for beta/test) og er nu i produktion med SLA og flere udbydere. Vi arbejder på at få endnu flere udbydere på, herunder også danske.

Azure ExpressRoute website

Azure Compute-intensive A8 & A9 Virtual Machines
Denne nye kategori af virtuelle servere på Azure giver adgang til henholdsvis 8 cores/56GB RAM & 16 cores/112GB RAM benytter også 40GB/s InfiniBand netkort til remote direct memory access (RDMA) teknologi. Denne kategori af servere ar tænkt til high-performance clustre til modellering, simulering, analyse og video behandling.

Azure Virtual Machine website

Azure FilesAzure Files giver virtuelle servere på Azure, adgang til et SMB baseret file share. Servere kan bruge disse shares som traditionelle file share til deling af data mellem servere og applikationer. Denne service er i første omgang i preview.

Azure Files Preview

Azure Import/Export
Denne service giver dig mulighed for at sende en krypteret disk via kurer til Microsoft for herefter at få indlæst data i din Storage Account på Azure. Det er også muligt at få eksporteret data og modtage det via kurer. Servicen benyttes oftest når der er tale om meget store datamængder og har været i Preview frem til nu.

Import/Export website

Microsoft Antimalware and security partnership with Trend Micro and Symantec
I et samarbejde med Trend Micro og Symantec har vi nu introduceret understøttelse for udvalgte af deres løsninger på Microsoft Azure. I første omgang er servicen i Preview.

Internal Load balancing
Tidligere har det været muligt at benytte LB på offentlige IP adresse på standard VM i Azure. Nu bliver denne service også tilgængelig for private IP adresser og derved for interne workloads, i første omgang i Preview.

Virtual Networking features
2 af de mest efterspurgte netværks funktioner bliver nu mulige, Multi-site-to-site VPN og VNET-to-VNET forbindelser. Virtuelle netværk understøtter nu at man kan lave flere Site-to-site VPN forbindelser til sammen VNET og derved lade flere lokationer koble op til samme netværk. Og VNET-to-VNET giver mulighed for at koble flere Azure virtuelle netværk sammen, både inden for samme region og på tværs af regioner.

Azure Virtual Networks Website

IP Reservation for VIPs and Instance-level public IP’s
Med denne nye funktionalitet bliver det muligt at reservere offentlige IP adresse til egne servere og services for mere fleksibilitet i netværkskonfigurationen. Hertil bliver det også muligt at knytte offentlige IP adresser direkte på den virtuelle server

Reserved IP Addresses Website

Azure Site Recovery (tidligere Hyper-V Recovery Manager)
Fra juni bliver det muligt at benytte Azure som datacenter for Hyper-V Replica. Det vil sige at du kan bruge et Azure datacenter som recovery site for dit eget, og i tilfælde af lokalt nedbrud, lave en fail-over til Azure. Denne længe ønskede service er klar i Preview fra juni 2014.