Windows Azure: Nye priser for virtuelle servere & ny AD Service

På TechEd North America blev det her til eftermiddag annonceret at Windows Azure nu tilbyder en række nye services samt at prissætningen bliver ændret til fordel for test og udviklingsscenarier.

Her er de største nyheder om Windows Azure:

Slukkede virtuelle servere har før i dag kostet det samme som kørende servere, dvs. at man har betalt for den computerkraft man har allokeret til en server. Det ændres til at slukkede virtuelle servere ikke koster noget i forhold til computerkraft, hvilket har været en potentiel stor omkostning. Dette vil også gøre det mere omkostningseffektivt at køre sit test og trial miljø på Azure.

Det bliver også muligt at købe adgang til billig kapacitet igennem MSDN abonnementet, forbehold at man ikke bruger det til drift og lign. kan man fra i dag få en stærkt nedsat pris på Azure services med MSDN. Der er nogle forbehold man skal være opmærksom på, men prisen taget i betragtning håber vi at det vil blive taget godt imod.

Med Windows Azure Active Directory bliver det nu mere simpelt at binde eget AD sammen med Microsoft Online Services som Windows Intune, Office 365 og Windows Azure. Hvor man tidligere, som eksempel har skulle etablere DirSync servere i eget datacenter for single sign-on service til Office 365, kan disse nu placeres i Windows Azure.

Du kan læse mere om denne annoncering og de øvrige nyheder i den kommende tid her på bloggen. Og vil du vide mere om Windows Azure nyheder så kig forbi Scott Gu´s blog http://weblogs.asp.net/scottgu/archive/2013/06/03/windows-azure-announcing-new-dev-test-offering-biztalk-services-ssl-support-with-web-sites-ad-improvements-per-minute-billing.aspx

Update: Mere om de nye Azure priser for MSDN abonnenter her: http://www.windowsazure.com/da-dk/pricing/member-offers/msdn-benefits/

\Rasmus