Windows Server 2012 R2 & System Center 2012 R2 annonceret

I dag blev TechEd North America skudt i gang med en keynote der fokuserede på nogle af de helt store nyheder fra Microsoft, Windows Server 2012 R2, System Center 2012 R2 og Windows Azure Infrastructure Services.

Her er hoved elementerne:

Windows Server 2012 R2
Windows Server er blevet opdateret med massere af nye funktioner for at kunne levere en endnu bedre platform for virksomhedens IT.

  • Hyper-V er blevet opdateret og kan nu levere nye funktioner, mere performance og skalerbarhed.
  • Web Application Proxy – En ny funktion i Windows Server der giver mulighed for at publisere web applikationer mod Internettet.
  • Active Directory Federation Services – I sig selv ikke nogen nyhed, men sammen med Web Application Proxy gør denne funktion det muligt at sikre adgangen til Interne ressourcer med AD og multi-factor authentication. Denne funktion sikre også forbindelsen til Windows Azure Active Directory.
  • Workplace Join – Er en helt ny Windows Server funktion der gør det muligt at lade brugerne registrere deres egne enheder eller andre ikke-administrerede enheder i Active Directory mod så at få adgang til virksomhedens data og apps.
  • Workplace Folders – Også en helt ny funktion der giver brugere mulighed for at synkroniserer filer fra egen PC til virksomhedens fil servere, over LAN eller Internettet.
  • Og meget andet ….

System Center 20012 R2
System Center er også blevet opdateret, selvom det bare er et halvt år siden vi så en meget funktions-rig service pack 1 til SC2012. Her er et par highlights

Virtual Machine Manager – Et af de SC komponenter der har fået mest nyt i denne omgang. Først og fremmest en bedre sammenhæng mellem hvad VMM og Windows Server Hyper-V kan så de fleste opgaver kan løses fra begge konsoller. Hertil kommer Software Defined Networking (SDN), Nye VHDX features og nye muligheder for at drive IT som hostingudbyder (Multi Tenancy)

Operations Manager – er blevet tilpasset og levere nu overvågning af hybride IT miljøer (Public Cloud og eget datacenter) og har bedre overvågning af VMM, Windows Azure og 3. parts fabric samt native SNMP overvågning og meget andet.

Windows Azure
Windows Azure Pack for Windows Server – En af de mere overraskende nyheder fra TechEd er nok den nye mulighed for at bygge sin egen Azure…. Med Windows Azure Pack (aka. WAP) har Microsoft gjort det muligt at installere et Windows Azure lignende self-service interface i eget datacenter, så man kan tilbyde portal adgang til interne applikations ejere, udviklere eller lign. Eller som hoster kan tilbyde det til sine kunder.

Læs om de øvrige Azure nyheder her: http://blogs.technet.com/b/rasmush/archive/2013/06/03/windows-azure-nye-priser-for-virtuelle-servere-amp-ny-ad-service.aspx

 

Følg med her på bloggen hvor vi i den kommende tid vil skrive endnu mere om disse nyheder

Se mere her: http://blogs.technet.com/b/server-cloud/archive/2013/06/03/microsoft-is-cloud-first-at-teched-north-america-2013-day-1-highlights.aspx

\Rasmus