Aveti probleme cand incercati sa distribuiti programe/aplicatii prin politici?

Salut, astazi vreau sa vorbesc despre un subiect cu care m-am intalnit in unul dintre cazurile mele si m-am gandit ca ar putea fi relevant pentru cititorii nostri. Clientul vroia sa distribue programe/aplicatii prin polictici, asa incat, atunci cand un utilizator se loga la statia lui, instalarea trebuia sa inceapa.

In majoritatea cazurilor nu ar trebui sa intalniti probleme in aplicarea unei astfel de politici daca limba sistemului de operare este aceeasi cu cea a software-ului/aplicatiei care trebuie instalat. Insa cand doriti, de exemplu, sa instalati un program/aplicatie in limba romana pe statii cu sisteme de operare in limba engleza veti constata, ca instalarea softului respectiv nu a fost efectuata la logarea utilizatorului. Aceasta cu toate ca ati bifat casuta “Install this application at logon” (in Group Policy Object Editor sub proprietatiile pachetului .msi –> tab-ul Deployment).

Daca face?i o verificare ruland comanda “gpresult /z” ve?i putea observa ca politica respectiva este incadrata la poiticile aplicate cu succes. Acelasi lucru puteti vedea si daca rulati “Resultant Set of Policies” din Group Policy Management Console (GPMC) . Daca verificati si in Control Panel puteti vedea aplicatia ca instalata si puteti sa o deinstalati. Cu toate acestea programul nu poate fi gasit in Program Files (locatia default unde ar trebui sa fie instalat).

Aceasta problema este din pacate destul de slab documentata. De fapt nu se poate spune ca este o problema in sine, ci se trage de la o configurare gresita a politicii de distribuire a soft-ului/aplicatiei. In astfel de cazuri (cand programul/aplicatia are alta limba decat sistemul de operare) pentru ca instalarea sa fie parcursa cu succes, trebuie bifata casuta “Ignore language when deploying this package”. Aceasta poate fi gasita sub proprietatile pachetului .msi –> tab-ul Deployment –> Advanced. Si bineinteles nu uitati casuta “Install this application at logon”.

Sebastian Ticusan
- Support Engineer / Enterprise Platforms Support (AD)