zdnet.be (dutch)

DISCLAIMER:

The content of this site are my own personal opinions and do not represent my employer's view in anyway. In addition, my thoughts and opinions often change, and as a weblog is intended to provide a semi-permanent point in time snapshot. My opinion might change through proper education.

Of ook in het nederlands: de inhoud van deze blog is mijn eigen persoonlijke opinie en is in geen geval de opinie van mijn werkgever.

zdnet.be heeft afgedaan voor mij. (neen ik link er niet naar, typ het zelf maar over)

Het is al lang een doorn in mijn oog geweest, hun onprofessionaliteit, maar ik denk dat ik het nu wel gehad heb. Een van hun laatste 'artikels', allé overschrijfsels, heeft de titel dat een 'Microsoft-topman surft niet met Internet Explorer'. Hij zou FireFox gebruiken en dus zogezegd de concurrentie aanbevelen. Het originele artikel waaruit de zdnet man dit besluit staat in wired.

Hun Microsoft-bashing en Linux promotie is wel genoeg geweest. Een mens kan een mening hebben, maar als men de Microsoft Windows categorie van je site nog steeds 'NT & 2000' benoemt, nou ja. Het verklaart waarom deze kerels geen kaas gegeten hebben van Windows en langs geen kanten begrijpen wat er in de IT-sector leeft.

Het verheugde mij te zien dat de algemene reactie op de bewuste webpagina dan ook dezelfde was als de mijne... zdnet is het lezen niet meer waard.

En het is al een tijdje aan de gang, de commentaar op XP SP2 was (als de kippen erbij) ook al negatief. Het feit dat een pc met Windows XP SP2 een veiligere pc is, is hen blijkbaar ergens ontgaan. Niemand heeft ooit beweert dat een pc met Windows XP SP2 geen enkele bug meer bevat. Maar enkel een eerste stap is in de goede richting.

Allé dan toch, een mooie collectie van FUD, onwaarschijnlijke jounalistieke blunders (maar dat kan je zdnet niet nageven want het zijn geen journalisten), en opinie-stukjes van Linux fans:
ps: lees ook de reacties, die zijn meestal interessanter dan de schrijfsels.

Uitstel Windows Longhorn is geen goede zaak
Mijn persoonlijke favoriet, het artikel slaat de bal helemaal mis; eerst stond er dat WinFS, Avalon en Indigo niet in Longhorn zullen zitten, nu staat er dat ze alle drie (yep ook WinFS) er in zullen zitten. Amaai!! Om dan alweer lekker over te gaan in de vernieuwingen in Linux en KDE, zoals de tekst-naar-spraak scherm lezer, of het virtuele keyboard. Als je Windows XP hebt, druk dan nu je Windows-Logo-Key + U (surprise!! en ja in een OS dat ' inmiddels alweer drie jaar oud is'  ; indien er niets zou gebeuren, dan heb je de 'Start Menu\Programs\Accessories\Accessibility\ tools niet op je PC)

SP2 heeft problemen met processorinstructies
Mocht het een duidelijk artikel zijn, dan zou je nog kunnen stellen dat er iets van is, DEP zal inderdaad kernel-mode drivers blokkeren, en dus Windows.

XP Service Pack 2 blokkeert software  
De titel is altijd de blikvanger... en let op wel 50!!! programma's

Bedrijven migreren vaker naar Linux
Artikel en titel lijken niet echt overeen te komen, of ben ik het?

Microsoft-topman surft niet met Internet Explorer
het bewuste einde van zdnet.be

deze mag eigenlijk niet ontbreken, maar is oude koek.