Microsoftin Windows-laitteet – kesäloman keventäjä ja täydellinen lahjaidea

Lehdistötiedote 17.5.2013

Kalenterit täyttyvät kesälomien lähestyessä – on mummolavierailua, huvipuistopäivää, remonttiprojektia, rippijuhlia ja ylioppilasjuhlia. Upeat Windows 8 -tablet-laitteet ja Windows-sovellukset tarjoavat apua kesäloman suunnitteluun ja täydellisen lomapäivän toteutumiseen. Laitteet ovat myös erinomainen lahja esimerkiksi vastavalmistuneelle.

Windows 8 -käyttöjärjestelmä on mullistavan erilainen – sen houkutteleva aloitusnäyttö, uudet sovellukset ja laaja joukko laiteuutuuksia tuovat monenlaisia mahdollisuuksia jokaiseen makuun. Windows 8 -laitteilla kaikki tärkeät tiedot, kuten kalenterit, ostoslistat, tärkeiden ihmisten yhteystiedot ja valokuvat, kulkevat kätevästi mukana kaikkialla näppärän SkyDrive-pilvipalvelun ansiosta. SkyDriveen tallennetut tiedostot ja dokumentit ovat luettavissa ja muokattavissa miltä tahansa Windows-laitteelta niin veneessä, mökillä kuin maailman toisella puolen.

Yksi Windows 8:n houkuttelevista ominaisuuksista on sen muokattavuus. Tietokoneen, puhelimen tai muun Windows 8 -laitteen aloitusnäytöstä voi nyt tehdä juuri omannäköisensä. Aloitusnäyttöön voi liittää esimerkiksi lempisovelluksia, eniten käytettyjä ohjelmia sekä rakkaimpia valokuvia. Mikä parasta, kesäloman ajaksi näytöltä voi poistaa kaiken työstä muistuttavan ja olla silti varma siitä, että tiedot löytyvät, kun arki taas alkaa.

Täydellinen lomapäivä syntyy Windows-sovellusten avulla

Windows 8:n monipuolisten sovellusten avulla kesäpäivästä tulee onnistunut säällä kuin säällä.

Eväsretki edessä? Loihdi maukkaat piknik-eväät Valio-sovelluksen avulla
Kesällä ollaan ja syödään ulkona. Piknik-korin herkullisimmat reseptit löytyvät maukkaan Valio-sovelluksen kautta. Lempireseptit voi tallentaa sovelluksesta suoraan digitaaliseen muistikirja OneNoteen, johon laaditun ostoslistan voi jakaa vaikka koko perheen kesken. OneNoten avulla kauppareissu sujuu nopeasti ja mutkattomasti, kun kauppalistaa voi päivittää reaaliajassa esimerkiksi puhelimen kautta.

Iskikö matkakuume? Lähde maailmalle Finnair-sovelluksen kautta
Kesän lentotarjousten selaaminen on helppoa ja nopeaa Finnair-sovelluksella, joka tarjoaa parhaat lentoreitit niin kaupunkilomalle, etelänreissulle kuin unelmien häämatkallekin. Sovelluksen kautta voi muun muassa tarkistaa tulevan reissun matkustustiedot sekä tehdä lähtöselvityksen vaikka kotisohvalta käsin.

Yllättikö sadekuuro? Ruutu.fi-sovellus piristää harmaan sadepäivän, ja Foreca Weather -sääpalvelu kertoo, milloin tulee pouta
Ruutu.fi-sovellus pelastaa sateisen mökkipäivän, kun uusimmat tv-ohjelmat ovat vain yhden kosketuksen päässä. Auringon helliessä voi huoletta paistatella päivää iltaan asti, sillä suosikkisarjat voi katsoa jälkeenpäin silloin, kun itselle sopii. Foreca Weather -sovellus kertoo, milloin aurinko paistaa. Sovelluksesta löytyy yli 100 000 paikkakunnan säätiedot Suomessa ja yli 140 000 paikan säätiedot maailmalla.

Nämä ja lukuisat muut Windows-sovellukset ovat nyt ladattavissa Windows-kaupasta.

Kesän halutuimmat lahjat löytyvät Windows-valikoimasta

Acer W511 on monikäyttöinen tabletti, joka toimii kosketus-, kirjoitus- ja presentaatiotilassa. Laite kääntyy 295 astetta ja sisäänrakennetun mobiililaajakaistan ansiosta verkkoon pääsy on helppoa lähes missä vain. Tabletin akku kestää jopa 18 tuntia, joten laite ei hyydy pitkäaikaisessakaan käytössä.

Asus Vivo Tab Smart ME400C on virtaviivainen tabletti, jossa on kirkas korkearesoluutionäyttö. Tabletilla hoituvat helposti sekä rutiiniaskareet että erityisohjelmia vaativat tehtävät, kuten kuvankäsittely. Laite on täydellinen matkakumppani – kevyt ja ohut tabletti kulkee kätevästi mukana missä vain.

HP Envy x2 on tyylikäs ja kevyt kannettava tietokone, joka muuntuu tabletiksi käden käänteessä. Laitetta voi käyttää sekä kosketuksella että näppäimistöllä. Beats Audio ja kaksoiskaiuttimet tarjoavat käyttäjälle upean äänimaailman, ja HD-näytön kirkkaat värit takaavat mahtavat visuaaliset elämykset.

Lenovo Yoga on uudenlainen Ultrabook-laite, jota voi käyttää kannettavana tietokoneena tai tablet-PC:nä. Laitteen näyttö kääntyy 360 astetta ja sen voi asettaa taittotilaan, joka on täydellinen esimerkiksi elokuvien katseluun tai Internetin selaamiseen. Tiettyjä koneen toimintoja voi myös ohjata pelkillä käden liikkeillä.

Surface RT -tabletti soveltuu erinomaisesti sekä työkäyttöön että vapaa-ajanviettoon. Laite toimii kosketus- ja kirjoitustilassa, ja integroitu jalusta mahdollistaa tabletin käytön myös tukiasennossa. Paikalleen napsahtava Touch Cover on ohut ja roisketiivis näppäimistö, jota on saatavilla monissa eri väreissä. Uusi Surface Pro -tabletti on saatavilla Suomessa 30.5. alkaen.

Nokia Lumia 720 Windows Phone on tyylikäs, kevyt ja kirkas älypuhelin. Kauniin ulkokuoren lisäksi puhelimessa on hyvä akunkesto ja kosketusnäyttö, jota voi käyttää käsineillä tai kynsillä. Puhelimen etu- ja takakamera sekä kuvanmuokkaustoiminnot takaavat upeat kuvat joka tilanteessa. Puhelimen langaton lataaminen latauskuoren päällä on näppärää ja vaivatonta.

Office365 Home Premium on Microsoftin uudistunut Office, joka helpottaa arjen aikatauluhaasteissa. Pilvipohjaisen Officen kaikki tiedostot ja asetukset kulkevat mukana laitteelta toiselle, joten sitä voi käyttää lähes missä ja milloin tahansa jopa viidellä eri laitteella.

Lisätietoa: Microsoft Oy, tuotemarkkinointipäällikkö Tanja Säde, tanja.sade@microsoft.com, puh. 040 733 0750


Acer W511

 
Surface RT

 
Asus Vivo Tab Smart ME400C

Lenovo Yoga

Nokia Lumia 720 Windows Phone

Microsoft
Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 94 000 työntekijää yhteensä 112 maassa. Heinäkuussa 2012 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 73,72 miljardia US dollaria.