Surface Pro saatavana Suomessa 30.5.

Lehdistötiedote 16.5.2013

Microsoft julkisti tänään, että Surface Pro on ostettavissa Suomessa 30. toukokuuta 2013 lähtien. Windows 8 Pro -käyttöjärjestelmälle suunniteltu Surface Pro edustaa poikkeuksellista lisäarvoa tarjoamalla täysverisen Windows 8 -PC:n, joka näyttää, tuntuu ja käyttäytyy kuin tabletti.

Surface tulee myyntiin Gigantti- ja Verkkokauppa.com-myymälöihin sekä www.microsoftstore.fi -verkkokauppaan. Surface Pro tulee saataville 64 gigatavun ja 128 gigatavun muistilla[1]. Suositetut vähittäismyyntihinnat ovat 879 euroa (64 Gt) ja 979 euroa (128 Gt).

Laitteen lisäksi on mahdollisuus hankkia joukko lisävarusteita, kuten eri väreissä saatava, ohuen ohut ja roiskeenkestävä Touch Cover sekä markkinoiden ohuin näppäimistö Type Cover. Lisäksi myynnissä on HD AV- ja VGA-sovittimet ja Wedge Touch Mouse Surface Edition -hiiri.

”Surface RT:n herättämän kiinnostuksen jälkeen Surface Prota on todella odotettu innolla”, Windows-liiketoimintajohtaja Tom Toivonen sanoo. ”Odotukset ovat korkealla, ja olemme iloisia, että Surface Pro saapuu nyt Suomeen. Uskomme täydellisillä kannettavan tietokoneen ominaisuuksilla varustetun Surface Pron houkuttavan ja koukuttavan erityisesti liikkuvaa työtä tekeviä ihmisiä.”

Surface-laiteperhe tarjoaa tutun Windows-käyttökokemuksen, jonka avulla ihmiset voivat työskennellä helpommin, pelata tosissaan ja olla yhteydessä itselleen tärkeisiin ihmisiin. Siirtyminen viihteen ja luovan työskentelyn välillä käy Surfacella saumattomasti. Erittäin kevyen, mutta kestävän kuoren sekä sisäänrakennetun jalustan ja integroidun suojan myötä käyttäjä voi olla tehokas paikasta riippumatta. Täysimittainen USB-portti ja microSDXC-korttipaikka tallennustilan lisäämiseksi sekä 16:9-HD-laajakuvanäyttö tekevät laitteesta ihanteellisen sisällön kuluttamiseen, tuottamiseen ja jakamiseen.

Surface Pro sisältää Intel Core i5 -suorittimen ja vastaa täysimittaista Windows 8 -kannettavaa tabletin ominaisuuksilla. Surface-kynällä käyttäjä voi luontevasti ja intuitiivisesti kirjoittaa ja piirtää käsin. Surface Prolla voi tehdä käytännössä kaiken, mitä yleisesti on totuttu tekemään PC:llä, tietoturvaa unohtamatta.

Lisätietoja

Tom Toivonen, Windows-liiketoimintajohtaja, Microsoft Oy, puh. 050 342 9998, tom.toivonen@microsoft.com

Surface-logo

 

Surface Windows 8 Pro, syaaninvärinen Touch Cover ja Surface-kynä

*****

[1] Järjestelmäohjelmisto vie osan laitteen tallennustilasta. Käytettävissä oleva tallennustila voi muuttua järjestelmäohjelmiston päivitysten ja sovellusten käytön mukaan. 1 Gt = 1 miljardi tavua. Lisätietoja on osoitteessa Surface.com/storage.

Microsoft
Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 94 000 työntekijää yhteensä 112 maassa. Heinäkuussa 2012 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 73,72 miljardia US dollaria.