Tänään julkaistu Wilma-sovellus tuo helpotusta lukemattomien suomalaisten lapsiperheiden arkeen

Microsoft ja koulu- ja oppilaitoshallintoon erikoistunut ohjelmistotalo StarSoft julkaisivat tänään Windows 8 -alustalle uuden käyttäjäystävällisen Wilma-sovelluksen. Automaattinen sisäänkirjautuminen, viesti-ilmoitukset sekä mahdollisuus usean oppilaan Wilma-tunnusten yhtäaikaiseen tarkasteluun tekevät Wilman Windows 8 -sovelluksesta erittäin näppärän ja helppokäyttöisen.

Wilma on suomalaisessa koulujärjestelmässä laajasti käytössä oleva www-liittymä, jossa opettajat, oppilaat ja heidän huoltajansa voivat tarkastella koulunkäyntiin liittyviä asioita ja kommunikoida keskenään. Wilmasta löytyvät muun muassa henkilötiedot, työ- ja lukujärjestykset, arvosanat sekä reissuvihkon virkaa toimittavat pikaviestit.

Uusi Windows 8 -sovellus nostaa Wilman käyttökokemuksen täysin uudelle tasolle ja helpottaa järjestelmän käyttöä näytöllä huomattavasti.

"Huoltajat harmittelevat usein, kun tietoturvasyistä Wilman pikaviestejä ei voi saada suoraa sähköpostiin. Nyt, Wilma-sovelluksen avulla, käyttäjä saa uudesta viestistä heti ilmoituksen sovelluksen ruutuun ja sen voi lukea välittömästi yhdellä klikkauksella. Tämä on hyödyllinen ominaisuus kaikille Wilma-käyttäjäryhmille", StarSoftin kehityspäällikkö Juha Engman kertoo. " Wilman mobiilipuolen kehittämisestä on esitetty toiveita jo jonkin aikaa. Microsoftin osoittaman kiinnostuksen ja neuvojen ansiosta ensimmäinen sovellus tehtiin Windows-alustalle."

Yksi uuden Wilma-sovelluksen merkittävimmistä ominaisuuksista on se, että sen kautta voi nähdä kerralla usean eri kunnan tai oppilaitoksen Wilma-tunnukset. Näin huoltaja voi seurata eri kunnissa tai oppilaitoksissa opiskelevien lastensa asioita yhdessä paikassa. Tämä ei Wilman selainversiossa ole mahdollista. Lisäksi sovellus ilmoittaa uusista viesteistä ja tuntimerkinnöistä reaaliajassa tietokoneen tai tabletin aloitusnäytöllä, joten Wilmaa ei enää tarvitse mennä erikseen tarkistamaan. Sovelluksen käyttö on vaivatonta niin tabletin kosketusnäytöllä kuin perinteisesti hiirelläkin.

"Sovelluksen suunnittelussa käyttäjälähtöisyys on kaiken a ja o. Sovelluksen pitää olla helppo ja nopea käyttää, jotta se tuo arkeen aitoa lisäarvoa. Wilman Windows 8 -sovelluksessa tämä näkyy joka ominaisuudessa – pelkästään se, että sovelluksen kautta palveluun ei tarvitse joka kerta kirjautua manuaalisesti, parantaa huomattavasti käyttökokemusta tietoturvasta tinkimättä", Suomen Windows-kehittäjäekosysteemistä vastaava Jukka Wallasvaara toteaa.

Wilmasta on tekeillä myös Windows Phone -sovellus, joka tulee saataville Windows Phone -kauppaan vuoden 2014 alkupuolella.

Lataa Wilman Windows 8 -sovellus Windows-kaupasta: http://apps.microsoft.com/windows/app/wilma/5b992c94-4551-487e-863b-3568a65d8ab6.

Lisätietoa:
Microsoft, Windows-kehittäjäekosysteemit, Jukka Wallasvaara, jukka.wallasvaara@microsoft.com, puh. 050 499 9525StarSoft, kehityspäällikkö, Juha Engman, juha.engman@starsoft.fi, puh. 06 320 2532

Microsoft
Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoftin palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on yhdessä yli 3000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Maailmanlaajuisesti Microsoftilla on noin 99 000 työntekijää yhteensä yli 110 maassa. Heinäkuussa 2013 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 77,85 miljardia US dollaria.

StarSoft
Vuodesta 1987 saakka toiminut StarSoft Oy on suomalainen ohjelmistotalo ja alansa markkinajohtaja Suomessa. Yritys on erikoistunut koulu- ja oppilaitoshallintoon, ja sen asiakkaina on peruskoulujen ja lukioiden lisäksi ammattikorkeakouluja, ammatti- ja aikuisopistoja, kansanopistoja, musiikkioppilaitoksia sekä kaupunkeja ja koulutuskuntayhtymiä. StarSoftin tuotteita ovat muun muassa Primus-opiskelijahallinto-ohjelma, Kurre 7 -työjärjestysohjelma sekä näiden www-liittymä Wilma. StarSoft työllistää noin viisikymmentä tietotekniikan ja hallinnon osaajaa. Yrityksen toimitilat sijaitsevat Vaasassa. StarSoft Oy on osa StarSoft Finland Oy konsernia.