A felhasználók alkalmazásokra vonatkozó hozzájárulásának konfigurálása

Ebből a cikkből megtudhatja, hogyan konfigurálhatja, hogy a felhasználók hogyan járulnak hozzá az alkalmazásokhoz, és hogyan tilthatja le az alkalmazásokra vonatkozó összes jövőbeli felhasználói hozzájárulási műveletet.

Ahhoz, hogy egy alkalmazás hozzáférhessen a szervezet adataihoz, egy felhasználónak engedélyeket kell adnia ehhez az alkalmazásnak. A különböző engedélyek különböző hozzáférési szinteket tesznek elérhetővé. Alapértelmezés szerint az összes felhasználó adhat hozzájárulást az alkalmazásokhoz olyan engedélyek esetén, amelyek nem igényelnek rendszergazdai hozzájárulást. A felhasználók például alapértelmezés szerint engedélyezhetik, hogy az alkalmazások hozzáférjenek a postaládájukhoz, de nem engedélyezhetik, hogy egy alkalmazás korlátlan hozzáférést biztosítson a szervezet összes fájljának olvasásához és írásához.

Annak a kockázatának csökkentése érdekében, hogy a rosszindulatú alkalmazások megpróbálják becsapni a felhasználókat arra, hogy hozzáférést biztosítsanak nekik a szervezet adataihoz, javasoljuk, hogy csak az ellenőrzött közzétevő által közzétett alkalmazásokhoz engedélyezze a felhasználói hozzájárulást.

Fontos

2022. szeptember 30-tól az új bérlők új alapértelmezett hozzájárulási beállítása a Microsoft javaslatának megfelelően történik. A Microsoft akkori első javaslata az lesz, hogy a végfelhasználók nem járulhatnak hozzá a több-bérlős alkalmazásokhoz közzétevői ellenőrzés nélkül, ha az alkalmazás olyan alapvető engedélyeket kér, mint a bejelentkezés és a felhasználói profilok olvasása.

Előfeltételek

A felhasználói hozzájárulás konfigurálásához a következőkre van szüksége:

A felhasználói hozzájárulás beállításainak konfigurálása a Azure Portal keresztül:

  1. Jelentkezzen be a Azure Portalglobális rendszergazdaként.

  2. >Válassza Azure Active DirectoryAlkalmazások>engedélyezése és engedélyei>Felhasználói hozzájárulás beállításai lehetőséget.

  3. Az alkalmazások felhasználói beleegyezése területen válassza ki, hogy melyik hozzájárulási beállítást szeretné konfigurálni az összes felhasználóhoz.

  4. A beállítások mentéséhez válassza a Mentés lehetőséget.

Screenshot of the 'User consent settings' pane.

Tipp

Ha engedélyezni szeretné, hogy a felhasználók rendszergazdai felülvizsgálatot és jóváhagyást kérjenek egy olyan alkalmazáshoz, amelybe a felhasználó nem jogosult, engedélyezze a rendszergazdai hozzájárulási munkafolyamatot. Ezt például akkor teheti meg, ha a felhasználói hozzájárulás le van tiltva, vagy ha egy alkalmazás olyan engedélyeket kér, amelyeket a felhasználó nem adhat meg.

Következő lépések