Повежите се Common Data Model фасциклом која користи Azure Data Lake налог

Овај чланак пружа информације о томе како уносити податке из Common Data Model фасцикле помоћу Azure Data Lake Storage Gen2 налога.

Важна разматрања

 • Подаци у вашем Azure Data Lake треба да прате уобичајени стандард Common Data Model. Други формати тренутно нису подржани.

 • Унос података подржава само Azure Data Lake Gen2 налоге за складиштење. Не можете да користите Azure Data Lake Gen1 налоге за складиштење за унос података.

 • Да бисте потврдили идентитет помоћу принципала услуге Azure, уверите се да је конфигурисан у вашем закупцу. За више информација погледајте Повезивање увида о корисницима са Azure Data Lake Storage Gen2 налогом помоћу принципала Azure услуге.

 • Azure Data Lake са којим желите да се повежете и унесете податке мора бити у истом Azure региону као и Dynamics 365 Customer Insights окружење. Не подржавају се везе са Common Data Model фасциклом из језера података у другом Azure региону. Да бисте сазнали Azure регион окружења, посетите Администратор > Систем > Основни подаци у увидима о корисницима.

 • Подаци који се чувају у услугама на мрежи могу се чувати на локацији која се разликује од оне на којој се подаци обрађују или чувају у услузи Dynamics 365 Customer Insights. Увозом или повезивањем података ускладиштених у мрежној услузи, слажете се да се подаци могу пренети и складиштити у услузи Dynamics 365 Customer Insights. Сазнајте више у Microsoft центру за поузданост.

Повежите се у фасциклу Common Data Model

 1. У увидима о корисницима идите на Подаци > Извори података.

 2. Изаберите Додај извор података.

 3. Изаберите Повежите се са Common Data Model фасциклом, унесите Име за извор података и изаберите Следеће.

 4. Можете да бирате између коришћења опције засноване на ресурсима и опције засноване на претплати за потврду идентитета. За више информација погледајте Повезивање увида о корисницима са Azure Data Lake Storage Gen2 налогом помоћу принципала Azure услуге. Унесите информације о Контејнеру и изаберите Следеће.

  Дијалог за унос детаља везе за Azure Data Lake

 5. У дијалогу Изаберите Common Data Model фасциклу, изаберите датотеку model.json из које желите да увезете податке и изаберите Следеће.

  Напомена

  Ниједна model.json датотека повезана са другим извором података у окружењу неће се приказати на листи.

 6. У изабраној датотеци model.json добићете листу доступних ентитета. Можете да прегледате ентитете и изаберете их са листе доступних ентитета, па изаберите Сачувај. Сви изабрани ентитети биће унети из новог извора података.

  Дијалог који приказује листу ентитета из датотеке model.json

 7. Наведите ентитете података за које желите да омогућите профилисање података и изаберите Сачувај. Профилисање података омогућава аналитику и друге могућности. Можете одабрати читав ентитет који бира све атрибуте из ентитета или одабрати одређене атрибуте по свом избору. Подразумевано ниједан ентитет није омогућен за профилисање података.

  Дијалог који приказује профилисање података

 8. Када сачувате изабране опције, отвориће се страница Извори података. Сада би требало да видите везу Common Data Model фасцикле као извор података.

Напомена

Датотека model.json може се повезати само са једним извором података у истом окружењу. Међутим, иста датотека model.json може се користити за изворе података у више окружења.

Уредите извор података Common Data Model фасцикле

Можете да ажурирате приступни кључ за налог за складиштење који садржи Common Data Model фасциклу. Такође можете да промените датотеку model.json. Да бисте се повезали на други контејнер са налога за складиштење или да промените име налога, креирајте нову везу са извором података.

 1. У увидима о корисницима идите на Подаци > Извори података.

 2. Поред извора података који желите да ажурирате, изаберите три тачке.

 3. Изаберите опцију Уреди са листе.

 4. Опционално, ажурирајте Кључ за приступ и изаберите Следеће.

  Дијалог за уређивање и ажурирање кључа за приступ за постојећи извор података

 5. По жељи можете да ажурирате са везе кључа налога на везу засновану на ресурсима или претплати. За више информација погледајте Повезивање увида о корисницима са Azure Data Lake Storage Gen2 налогом помоћу принципала Azure услуге. Не можете променити информације о контејнеру приликом ажурирања везе.

  Дијалог за унос детаља везе за Azure Data Lake

 6. Опционално, одаберите другу датотеку model.json са различитим скупом ентитета из контејнера.

 7. По жељи можете одабрати додатне ентитете за унос. Такође можете уклонити све већ одабране ентитете ако нема зависних елемената.

  Важно

  Ако постоје зависности од постојеће датотеке model.json и скупа ентитета, видећете поруку о грешци и нећете моћи да одаберете другу датотеку model.json. Уклоните те зависности пре него што промените датотеку model.json или креирате нови извор података са датотеком model.json који желите да употребите да бисте избегли уклањање зависности.

 8. По жељи можете одабрати додатне атрибуте или ентитете како бисте омогућили профилисање података или онемогућили већ одабране.