Ентитети у увидима о корисницима

Када конфигуришете изворе података, идите на страницу Ентитети да процените квалитет унетих података. Ентитети се сматрају скуповима података. Више могућности услуге Dynamics 365 Customer Insights направљено је на основу ових ентитета. Њихов пажљив преглед може вам помоћи да потврдите ваљаност исхода тих могућности.

Страница Ентитети наводи ентитете и садржи неколико колона:

  • Назив: Назив вашег ентитета података. Ако видите симбол упозорења поред назива ентитета, то значи да се подаци за тај ентитет нису успешно учитали.
  • Извор: Врста извора података који су унети у ентитет
  • Аутор: Име особе која је креирала ентитет
  • Креирано: Датум и време стварања ентитета
  • Аутор измене: Име особе која је ажурирала ентитет
  • Време последње измене: Датум и време последњег ажурирања ентитета
  • Последње освежавање: Датум и време последњег освежавања података

Истраживање података одређеног ентитета

Изаберите ентитет да бисте истражили различита поља и записе који су укључени у тај ентитет.

Изаберите ентитет

  • Картица Подаци је подразумевано изабрана и приказује табелу у којој су наведени детаљи о појединачним записима ентитета.

Табела поља

  • Картица Поља приказује табелу за преглед детаља за одабрани ентитет, као што су имена поља, типови података и типови. Колона Тип приказује типове повезане са Common Data Model, које систем аутоматски препознаје или их корисници ручно мапирају. Ово су семантички типови који се могу разликовати од типова података атрибута – на пример, поље Е-пошта у наставку је типа података Текст, али његов (семантички) Common Data Model тип може бити Е-пошта или Адреса е-поште.

Напомена

Обе табеле приказују само узорак података вашег ентитета. Да бисте видели цео скуп података, идите на страницу Извори података, изаберите ентитет, изаберите Уреди, а затим прегледајте податке овог ентитета помоћу Power Query уређивача, као што је објашњено у чланку Извори података.

Да бисте сазнали више о подацима који се уносе у ентитет, колона Резиме вам пружа неке важне карактеристике података, као што су поља без вредности, недостајуће вредности, јединствене вредности, бројеви и дистрибуције, како је већ примењиво на податке.

Изаберите икону графикона да бисте видели резиме података.

Симбол резимеа

Следећи корак

Погледајте тему Уједначавање да бисте сазнали како да мапирате, подударате и спајате унете податке.