Слични купци (верзија за преглед)

Ова функција вам омогућава да пронађете сличне клијенте у својој корисничкој бази користећи вештачку интелигенцију. Да бисте користили ову функцију, морате да имате бар један креиран сегмент. Проширење критеријума постојећег сегмента помаже у проналажењу клијената који су слични том сегменту.

Напомена

Пронађите сличне купце користи аутоматизована средства за процену података и прављење предвиђања на основу тих података, па се зато може користити као начин профилисања, термин који је дефинисан Општом уредбом о заштити података („GDPR“). Клијентово коришћење ове функције за обраду података може да буде подложно GDPR-у или другим законима или прописима. Одговорни сте за то да користите Dynamics 365 Customer Insights, укључујући предвиђања, у складу са свим важећим законима и прописима, укључујући законе који се односе на приватност, личне податке, биометријске податке, заштиту података и поверљивост комуникација.

Проналажење сличних клијената

 1. У увидима о корисницима идите на Сегменти и изаберите сегмент на којем желите да заснивате нови сегмент. То је ваш изворни сегмент.

 2. На траци радњи изаберите Пронађи сличне купце.

 3. Прегледајте предложени назив за свој нови сегмент и промените га ако је потребно.

 4. Прегледајте поља која дефинишу ваш нови сегмент. Ова поља дефинишу основу на којој ће систем покушати да нађе купце сличне вашем изворном сегменту. Систем ће подразумевано изабрати препоручена поља. Поља која могу значајно смањити перформансе модела аутоматски се искључују:

  • Поља са следећим типовима података: StringType, BooleanType, CharType, LongType, IntType, DoubleType, FloatType, ShortType
  • Поља са кардиналношћу (број елемената у пољу) мањом од 2 или више од 30
 5. Изаберите да ли желите да укључите Све купце или само неке купце у Специфични постојећи сегмент у вашем новом сегменту.

 6. Искључите купце из свог изворног сегмента избором поља за потврду Изузми све из изворног сегмента.

 7. Систем подразумевано предлаже да у излазну вредност укључите само 20% циљне групе. Уредите ову граничну вредност по потреби. Повећање граничне вредности ће смањити прецизност.

 8. Изаберите Покрени у дну странице да бисте започели задатак бинарне класификације (вид машинског учења) који анализира скуп података.

Прижажите сличан сегмент

Након обраде сличног сегмента, нови сегмент ћете наћи наведеног страници Сегменти.

Сегмент сличних клијената

Изаберите Прикажи на траци са радњама да бисте отворили детаље сегмента. Овај приказ садржи информације о расподели резултата кроз оцене сличности. Такође ћете наћи сличности у вредностима резултата у Преглед чланова сегмента.

Користите излаз сличног сегмента

Можете да радите са излазном вредношћу сличног сегмента као и код других сегмената. На пример, извеите сегмент или изградите меру.

Освежите и уредите сличан сегмент

Да бисте освежили сличан сегмент, изаберите га на страници Сегменти, а затим изаберите Освежи са траке радњи.

Уређивањем сличног сегмента поново ћете обрадити ваше податке. Претходно креиран сегмент се ажурира уз освежене податке.
Да бисте уредили сличан сегмент, изаберите га на страници Сегменти, а затим изаберите Уреди са траке радњи. Примените промене и изаберите Покрени да бисте започели обраду.

Избришите сличан сегмент

Изаберите сегмент на страници Сегменти, а затим изаберите Избриши са траке радњи. Затим потврдите брисање.

О оценама сличности

Модел машинског учења бинарне класификације додељује резултат купцима у сличном сегменту. Резултат је заснован на сличности са купцима у изворном сегменту.

 • Резултати сличности испод 0,55 су купци које је систем класификово као није слично са купцима у изворном сегменту
 • Резултати сличности између 0,55 - 0,7 класификовани су као помало слично
 • Резултати сличности између 0,7 - 0,85 класификовани су као слично
 • Резултати сличности између 0,85 - 1 су купци које је систем класификово врло слично

Купци са резултатима сличности испод 0,4 нису укључени у излазну вредност модела. Систем их не сматра довољно сличним изворним сегментима.