Ентитети и атрибути мапе

Мапирање је прва фаза у процесу обједињавања података у увидима о корисницима. Мапирање се састоји од три фазе:

 • Избор ентитета: Идентификујте комбиноване ентитете који воде до скупа података са потпунијим информацијама о вашим клијентима.
 • Избор атрибута: За сваки ентитет одредите колоне које желите да комбинујете и усагласите у фазама подударање и спајање. Ове колоне се зову Атрибути.
 • Избор примарног кључа и семантичког типа: За сваки ентитет идентификујте атрибут који желите да дефинишете као примарни кључ за тај ентитет, а за сваки атрибут идентификујте семантички тип који најбоље описује тај атрибут.

За више информација о општем току обједињавања података, погледајте Уједначавање.

Изаберите прве ентитете

 1. У увидима о корисницима идите на Подаци > Обједини > Мапирај.

 2. Започните фазу мапирања одабиром Изабери ентитете.

 3. Изаберите ентитете и атрибуте које желите да користите у фазама подударање и спајање. Можете да изаберете тражене атрибуте појединачно из ентитета или да укључите све атрибуте из ентитета избором поља за потврду Укључи сва поља на нивоу ентитета. Препоручујемо да изаберете најмање два ентитета који ће имати користи од процеса обједињавања података.

  Пример додавања ентитета

  У овом примеру додајемо ентитете eCommerceContacts и loyCustomers. Одабиром ових ентитета можете стећи увид у то који од пословних корисника на мрежи су чланови програма лојалности.

  Можете претраживати кључне речи по свим атрибутима и ентитетима да бисте изабрали потребне атрибуте које желите да мапирате.

  Пример поља за претрагу

 4. Изаберите Примени да бисте потврдили своје изборе.

Изаберите примарни кључ и семантички тип за атрибуте

Након избора ентитета, на страници Мапа се наводе изабрани ентитети за преглед. Дефинишите примарни кључ за ентитет и идентификујте семантички тип за атрибут у ентитету.

 • Примарни кључ: Изаберите један атрибут као примарни кључ за сваки ваш ентитет. Да би атрибут био важећи примарни кључ, не би требало да садржи дуплиране вредности, недостајуће вредности или празне вредности. Атрибути типа података ниска, цео број и GUID подржани су као примарни кључеви и биће приказани у пољу за одабир.

 • Семантички тип атрибута: Категорије ваших атрибута, као што су адреса е-поште или име. Да бисте користили моделе вештачке интелигенције за паметно предвиђање семантике, уштедите време и побољшајте тачност, подесите Интелигентно мапирање на Да. Интелигентно мапирање истиче препоруке о семантици засноване на вештачкој интелигенцији у пољу Тип. Ако га подесите на ИСКЉУЧЕНО, видећете наше редовне препоруке за мапирање. Можете одабрати било који семантички тип са доступне листе опција и заменити предложени избор.

Тип атрибута и семантичко предвиђање

Такође је могуће додати прилагођени семантички тип. Изаберите поље типа за тај атрибут и унесите своје прилагођено семантичко име типа. Тако такође можете да промените врсте атрибута које је систем идентификовао.

Сви атрибути за које је семантички тип аутоматски идентификован груписани су у одељку Преглед мапираних поља. Прегледајте ове атрибуте и њихове семантичке типове, јер ће се користити за комбиновање ваших ентитета у кораку обједињавања током уједначавања података.

Атрибути који нису аутоматски мапирани у семантички тип груписани су у одељку Дефинисање података у немапираним пољима. Изаберите поље семантичког типа за немапиране атрибуте или унесите назив прилагођеног типа атрибута.

Примарни кључ и врста атрибута

Напомена

Једно поље би требало да се мапира у семантички тип Person.FullName да би се име клијента попунило у корисничкој картици. У супротном, картице клијената ће се приказивати без имена.

Додавање и уклањање атрибута и ентитета

 1. У дијалогу Уједначавање > Мапа, изаберите Уреди поља.

 2. У окну Уреди поља, додајте или уклоните атрибуте и ентитете. Користите претрагу или листајте да бисте пронашли и изабрали своје атрибуте и ентитете од интереса. Не можете уклонити атрибут или ентитет ако се већ подударају.

  Додајте или уклоните атрибуте

 3. Изаберите Примени.

Додавање слика профилима

Ако ентитет садржи URL адресе јавно доступних слика или логотипа профила, можете их додати у обједињени профил клијента.

Изаберите ентитет и пронађите поље које садржи URL до слике профила. У поље за унос Тип ручно унесите следећу вредност:

 • За особу: Person.ProfileImage
 • За организацију: Organization.LogoImage

Наставите са корацима обједињавања и уверите се да је атрибут који садржи URL адресу слике такође додат у корак Спајање.

Подешавање атрибута за организације

За организације (преглед), тип атрибута треба да буде мапиран на „Organization.Name“

Примарни кључ и врста атрибута B2B

Следећи корак

Као део процеса обједињавања података, идите на страницу Подударање. Посетите чланак Подударање да бисте више сазнали о овој фази.