Обједињавање ентитета

Фаза спајања је последња фаза у процесу обједињавања података. Његова сврха је усклађивање неусаглашених података. Примери неусаглашених података могу укључивати корисничко име које се налази у два скупа података, али то се приказује мало другачије у сваком („Јован Дучић“ у односу на „Јово Дучић“) или телефонски број који се разликује у формату (нпр. 617-803-091 у односу на 617803091). Спајање тих неусаглашених тачака података обавља се на основу поређења атрибута.

Када се доврши фаза подударања, фазу спајања започињете одабиром плочице Обједини на страници Уједначавање.

Преглед системских препорука

На страници Спајање можете изабрати и искључити атрибуте који ће се спајати унутар обједињеног ентитета профила клијента (резултат поступка конфигурације). Систем аутоматски спаја неке атрибуте.

Приказ спојених атрибута

Да бисте видели атрибуте који су укључени у један од ваших аутоматски спојених атрибута, изаберите тај спојени атрибут. Два атрибута која чине тај спојени атрибут приказују се у два нова реда испод спојеног атрибута.

Избор спојеног атрибута

Одвајање спојених атрибута

Да бисте одвојили или раскинули било који од аутоматски спојених атрибута, пронађите атрибут у табели Атрибути профила.

 1. Изаберите дугме са три тачке (...).

 2. У падајућој листи изаберите Одвоји поља.

Уклањање спојених атрибута

Да бисте изузели атрибут из ентитета крајњег профила клијента, пронађите га у табели Атрибути профила.

 1. Изаберите дугме са три тачке (...).

 2. У падајућој листи изаберите Не обједињуј.

  Атрибут је премештен у одељак Уклоњено из евиденције корисника.

Ручно додајте спојени атрибут

Да бисте додали спојени атрибут, идите на страницу Спајање.

 1. Изаберите Додавање спојеног атрибута.

 2. Наведите Име да га касније идентификујете на страници Спајање.

 3. Опционално, наведите Име за приказ које ће се приказати у обједињеном ентитету Профил клијента.

 4. Конфигуришите Изаберите атрибуте дупликата да бисте изабрали атрибуте које желите да спојите из подударних ентитета. Такође можете да претражујете атрибуте.

 5. Подесите Поредак по важности да један атрибут поставите изнад осталих. На пример, ако ентитет WebAccountCSV укључује најтачније податке о атрибуту Пуна имена, можете дати предност том ентитету у односу на ContactCSV тако што ћете изабрати WebAccountCSV. Као резултат, WebAccountCSV прелази на први приоритет, док ContactCSV прелази на други приоритет при повлачењу вредности за атрибут Пуно име.

Покрените своје спајање

Без обзира да ли ручно спајате атрибуте или пуштате систем да их спаја, увек можете покренути спајање. Изаберите Покрени на страници Спајање да започнете процес.

Спајање података Сачувај и Покрени

Да бисте унели додатне измене и поново покренули корак, можете отказати обједињавање које је у току. Изаберите текст Освежавање у току... и изаберите Откажи посао у бочном окну које се приказује.

Када се текст Освежавање у току... промени у Успешно, обједињавање је довршено и решило контрадикције у вашим подацима у складу са смерницама које сте дефинисали. Обједињени и необједињени атрибути су укључени у обједињени ентитет профила. Изузети атрибути нису укључени у обједињени ентитет профила.

Ако то није први пут да сте успешно извели обједињавање, сви процеси на нижем току, укључујући обогаћивање, сегментацију и мере, аутоматски ће се поново покренути. Након што су сви процеси на нижем току поново покренути, профили клијената одражавају све ваше измене.

Савет

Постоји шест врста статуса за задатке/процесе. Уз то, већина процеса зависи од других процеса на нижем току. Можете изабрати статус процеса да бисте видели детаље о току целог посла. Након избора опције Види детаље за један од задатака посла пронаћи ћете додатне информације: време обраде, датум последње обраде и све грешке и упозорења повезана са задатком.

Следећи корак

Конфигуришите активности, обогаћивање или релације да бисте остварили бољи увид у клијенте.

Ако сте већ конфигурисали активности, обогаћивање или релације или ако сте дефинисали сегменте, они ће се аутоматски обрадити како би се користили најновији подаци о клијентима.