Профили клијената: Индекс за претраживање и филтрирање

Резултат обједињавања података о клијентима је ентитет профила клијента који пружа јединствен поглед на вашу укупну корисничку базу. Да бисте брзо пронашли информације о одређеном клијенту или групи клијената, можете да конфигуришете могућности претраге и филтрирања на страници Клијенти. Читајте даље како бисте сазнали како администратори могу да уређују атрибуте на страници Индекс претраге и филтрирања, које су на располагању корисницима за претраживање и филтрирање.

Филтер претраге

Додајте поља и одредите атрибуте

Ако као администратор први пут дефинишете атрибуте који се могу претраживати, прво морате дефинисати индексирана поља. Предлажемо вам да одаберете све атрибуте по којима корисници могу да претражују и филтрирају клијенте на страници Клијенти. Можете одредити само оне атрибуте који постоје у ентитету Профил клијента који сте креирали током поступка обједињавања података.

 1. Отворите страницу Клијенти и изаберите Индекс претраге и филтрирања.

Напомена

Креирамо подразумевану конфигурацију индекса претраге за доступне атрибуте у ентитету клијента из следећих семантичких типова који су дефинисани на страници Мапа.

 • Име, презиме, средње име, пуно име особе
 • Име организације
 • Е-адреса
 • Број телефона
 • Информације о локацији
 1. Изаберите + Додај да бисте навели индексирана поља.

 2. Изаберите атрибуте у листи коју желите да додате као индексирана поља. Увек можете додати више атрибута ако изаберете Додај. Такође можете уклонити све одабране атрибуте ако изаберете симбол Уклони.

Истражите табелу са индексираним пољима клијената

Следеће информације су представљене у табели.

 • Име: Представља име атрибута онако како је приказано у ентитету Профил клијента.
 • Тип података: Одређује да ли је тип података ниска, број или датум.
 • Укључено у претрагу: Одређује да ли се овај атрибут може користити за претраживање клијената на страници Клијенти помоћу поља Претрага.
 • Додај филтер: Контрола за дефинисање како се овај атрибут може користити за филтрирање на страници Клијенти.

Уређивање опција филтрирања за одређени атрибут

Мени Филтер на страници Клијенти може да садржи различит број нивоа атрибута (нпр. различите старосне групе по којима се клијенти филтрирају).

 1. Изаберите Додај филтер за дати атрибут на страници Индекс претраге и филтрирања. Можете дефинисати број резултата и редослед по коме ће они бити организовани. У зависности од типа података атрибута, појављује се једно од следећих окана.
 • Атрибути типа ниске: Наведите број жељених резултата у окну Опције филтрирања ниски и смернице за редослед по ком ће бити организовани.

 • Атрибути нумеричког типа: Наведите обухваћене интервале у окну Опције филтрирања бројева и смернице за редослед по ком ће бити организовани.

 • Атрибути датума типа: Наведите обухваћене интервале у окну Опције филтрирања датума и смернице за редослед по ком ће бити организовани.

 1. Изаберите Сачувај да примените промене.

 2. Изаберите Покрени када будете спремни да примените своја подешавања.