Најчешћа питања о програму

Прегледајте ову страницу да бисте добили одговоре на најчешћа питања (FAQs) о програму миграције на Dynamics 365.

П. Шта је програм миграције на Dynamics 365?

О. Програм миграције на Dynamics 365 омогућава клијентима локалних решења да поједноставе и убрзају прелазак у облак тако што нуди свеобухватну подршку за миграцију радећи директно са саветницима из компаније Microsoft и специјализованим добављачима за миграцију.

Програм миграције нуди приступ посвећеном тиму саветника за миграцију, бесплатне процене миграције, понуде за цене, алате и подршку миграцији за квалификоване клијенте. Програм је тренутно доступан за све Dynamics AX и Dynamics CRM клијенте. Погледајте ове видео записе о клијентима за миграцију за системе Dynamics AX и Dynamics CRM.

П. Како да започнем са програмом миграције на Dynamics 365?

О. Сазнајте више о програму миграције на Dynamics 365 на нашој веб-страници, погледајте наш кратки истакнути видео и испуните образац за пријаву већ данас. Прегледаћемо вашу пријаву и саветник ће вас контактирати у року од неколико дана.

П. Колико ће ме коштати програм миграције на Dynamics 365?

О. За клијенте који учествују у самом програму миграције на Dynamics 365 нема додатних трошкова. Када одлучите да мигрирате у облак, можда ће бити трошкова примене. Стандардна процена миграције (SMA), коју финансира Microsoft, доступна је бесплатно како би вам помогла да започнете и планирате свој путању. За више информација о процени миграције, контактирајте нас на ask-dmp@microsoft.com.

П. Која ће географска подручја понудити миграцију на Dynamics 365?

О. Програм миграције на Dynamics 365 је доступан Dynamics AX и Dynamics CRM клијентима широм света.

П. Како програм миграције на Dynamics 365 функционише са партнерима?

О. Стручност партнера је кључна за резултате програма миграције на Dynamics 365. Microsoft изразито препоручује клијентима да укључе партнере у процес како би се извукао максимум вредности из процене.

П. Чему толика хитност да се обави миграција? Локални систем добро функционише, зашто да бринем?

О. Како се прописи ажурирају, можда ћете бити изложени ризицима усклађености и сигурности. Још важније, клијенти који су мигрирали већ користе предности система Dynamics 365. Из економске перспективе, они могу да пређу са локалног система на облак и остваре потенцијалне уштеде зато што не морају да управљају серверима, одржавају велике IT тимове и обављају периодичне надоградње. Из перспективе перформанси, Dynamics 365 нуди модерну веб-платформу и омогућава интеграцију са системима Microsoft 365, Microsoft Azure и Microsoft Power Platform (Power Apps, Power Automate и Power BI). Миграција на Dynamics 365 ће вам омогућити флексибилност и скалабилност у расту, приступ обједињеним подацима у реалном времену и побољшање сигурности, приватности и поузданости, при чему сте увек сигурни да ћете увек имати најновију верзију софтвера.

П. Када наступа крај подршке за Dynamics AX и Dynamics CRM?

О. Датуми завршетка подршке варирају у зависности од производа – погледајте чланак о животним циклусима производа у систему Dynamics AX и Dynamics CRM за детаље. Након крајњег датума подршке, закрпе или безбедносне исправке више неће бити доступне.

П. Није ли крај подршке само изговор да клијентима продате нешто ново?

О. Постоји цена наставка подршке више верзија софтвера на тржишту, а новије верзије укључују напредне уграђене функције. Након 10 година, клијентима препоручујемо да пређу на актуелне верзије због најнапредније безбедности и предности односа цене и перформанси, поред тога што добијају редовне безбедносне исправке.

П. Шта је то стандардна процена миграције (SMA) компаније Microsoft? Да ли је ваша бесплатна процена у облаку прикривена продајна обавеза?

О. Процена је први корак на вашем путу у облак и помоћи ће вам да своје пословне циљеве ускладите са предлогом вредности платформе Dynamics 365 и дефинишете процес надоградње, буџет и временску осу.

Не наплаћујемо своје Microsoft стандардну процену миграције и никакве обавезе не произилазе из тог поступка. Разумемо да је миграција тешка и желимо да помогнемо постојећим лојалним клијентима на том путу, нудећи им брз почетак процеса. На крају процене, ви ћете донети одлуку да ли желите да извршите миграцију, наставите са детаљнијом анализом или сачекате док не будете спремни.

П. Са крајем подршке за AX који се приближава и без надоградње на нову верзију, зашто да наставим са плаћањем план побољшања?

О. План побољшања спремности за пословање (BREP) је суштински важан за ваш текући успех, док планирате шта је следеће за ваш ERP. Добијаћете критичне исправке која ће вам помоћи да заштитите инвестицију до краја продуженог периода подршке. Те исправке укључују безбедносна, пореска и регулаторна издања ради одржавања безбедности и усклађености организације. Поред тога, клијенти добијају приступ хиљадама сати обуке и техничкој подршци на мрежи.

Да бисмо вам додатно помогли у транзицији, имамо неколико понуда. За информације о најновијим понудама преласка у облак обратите се контакту или партнеру компаније Microsoft.

Имате још питања? Пошаљите е-поруку на ask-dmp@microsoft.com.

Такође погледајте

Преглед локалног програма миграције
Стандардна процена миграције
План побољшања спремности за пословање
Прелазак из Dynamics AX у Dynamics 365 у облаку
Поређење функција између система Dynamics AX и Dynamics 365
Алат за процену CRM платформе
Видео: Програм миграције на Dynamics 365