Распоред издања система Dynamics 365 и рани приступ

Овај чланак пружа информације о распореду 2. таласа издања за 2020. годину (од октобра 2020. до марта 2021.) и раном приступу за следеће апликације које су доступне као део раног приступа.

 • Dynamics 365 Marketing
 • Dynamics 365 Sales
 • Dynamics 365 Customer Service
 • Dynamics 365 Field Service
 • Dynamics 365 Finance
 • Dynamics 365 Supply Chain Management
 • Finance and Operations могућности у апликацијама
 • Dynamics 365 Human Resources
 • Dynamics 365 Commerce
 • Dynamics 365 Business Central
 • Power Apps

Кључни датуми за 2. талас издања за 2020. годину

Ово су кључни датуми за 2. талас издања за 2020.

Контролна тачка Датум Опис
Доступни планови издања 8. јул 2020. Сазнајте о новим могућностима које доноси 2. талас издања за 2020. (од октобра 2020. до марта 2021.) широм система Dynamics 365 и услуге Power Platform.
Доступан рани приступ 3. август 2020. Тестирајте и проверите ваљаност нових функција и могућности које ће представљати део 2. таласа издања за 2020. годину, који стиже у августу, пре него што буду аутоматски омогућене вашим крајњим корисницима. Сада можете видети листу функција раног приступа за Dynamics 365 и функција раног приступа за Power Platform.
Планови издања су доступни на још 11 језика 23. јул 2020. Планови издања за системе Dynamics 365 и Power Platform су објављени на данском, холандском, финском, француском, немачком, италијанском, јапанском, норвешком, португалском (бразилском), шпанском и шведском језику.
Општа доступност 1. октобар 2020. Почиње примена у производњи за 2. талас издања за 2020. Регионалне примене почињу 2. октобра 2020. године.

Рана видљивост захваљујући плановима издања

Дана 8. јула 2020, планови издања (раније познати под именом „напомене уз издање“) су објављени на енглеском језику са почетном листом функција за системе Dynamics 365 и Microsoft Power Platform. План издања вам обезбеђује рану видљивост како бисте се припремили за планиране исправке од октобра 2020. до марта 2021..

Рани приступ обавезним функцијама које утичу на крајњег корисника

Клијенти и партнери могу месецима унапред да провере ваљаност предстојећих функција и могућности пре него што аутоматски буду омогућени два пута годишње, током исправки за април и октобар. Рани приступ вам омогућава да испробате и проверите ваљаност ових нових функција у непроизводном окружењу и да се припремите да са сигурношћу корисницима уведете ове промене. Рани приступ 2. таласу исправке за октобар издања за 2020. годину ће почети 3. августа 2020.

Рани приступ – најчешћа питања

Зашто би требало да дам сагласност и унапред тестирам функције?

Као део новог ритма објављивања система Dynamics 365, примењујемо два таласа издања годишње свим нашим клијентима и партнерима:

 • Први талас издања покрива функције објављене од априла до септембра.
 • Други талас издања покрива функције објављене од октобра до марта.

Овај рани приступ вам обезбеђује могућност да проверите ваљаност исправке у Sandbox окружењу пре него што је примените на производно окружење. Рани приступ вам даје могућност да унапред стекнете искуство са новим функцијама и да их поуздано уведете за све кориснике.

Како да омогућим функције раног приступа у окружењу?

Ако користите Dynamics 365 Sales, Dynamics 365 Customer Service, Dynamics 365 Marketing или Dynamics 365 Field Service, функције у верзији за преглед можете да омогућите у Power Platform центру администрације. Ево детаљних упутстава о томе како да омогућите исправке раног приступа.

Ако користите Dynamics 365 Finance, Dynamics 365 Supply Chain Management, Dynamics 365 Human Resources или Dynamics 365 Commerce, можете да примените пакет прегледа на своје окружење преко Библиотеке дељених средстава у услузи Lifecycle Services. Информације о начину омогућавања верзија за преглед потражите у чланку о доступности исправке услуге.

Ако користите Dynamics 365 Business Central, можете да се упознате са могућностима прегледа у Sandbox окружењу близу издања опште доступности или контактирањем вашег партнера за даљу продају.

Која окружења да користим за преглед функција?

Можете бирати да функције прегледате у једном од ваших Sandbox окружења. Поред Sandbox окружења, ако сте клијент апликација Sales, Customer Service, Marketing и Field Service, функције можете прегледати у производним окружењима.

Изразито препоручујемо да ове функције прегледате у sandbox окружењу или пробном окружењу пре производње. Да бисте стекли пуно искуство нових функција, такође вам предлажемо да направите копију свој текућег производног окружења или базе података (за Finance, Supply Chain Management, Human Resources или Commerce) као тест или Sandbox окружење како бисте испробали нове функције и искуства.

Које функције и искуства су доступни за рани приступ?

Функције раног приступа и искуства су наведене у плану 2. таласа издања система Dynamics 365 за 2020. и плану 2. таласа издања услуге Power Platform за 2020. Давањем сагласности за функције 2. таласа издања за 2020. годину, моћи ћете да испробате нове функције у услугама Sales, Customer Service, Marketing, Field Service, Finance, Supply Chain Management, Human Resources, Commerce или Business Central.

Како да пријавим грешке у функцијама раног приступа?

Пратите тренутни процес пријављивања грешака путем Microsoft Dynamics 365 подршке. Даћемо приоритет и поправићемо блокирајуће грешке пре него што применимо исправку у производњи.

Шта ће се десити са овим са овим функцијама у верзији за преглед у октобру 2020?

Функције прегледа постаће опште доступне 1. октобра 2020. године.

Како ће функције из раног приступа бити примењене у производњи?

 • Marketing, Sales, Customer Service или Field Service: У октобру 2020. сва окружења биће омогућена да приме функције 2. таласа издања за 2020. годину. Исправке ће аутоматски бити примењене на ваша окружења у складу са процесом безбедне примене. Ако желите да омогућите функције које ће бити доступне у 2. таласу издања за 2020. године пре него што исправка буде доступна у вашем региону, можете сами да омогућите исправке тако што ћете омогућити верзију за преглед између 3. августа 2020. и датума за који смо заказали доступност функција у вашем региону. Међутим, до краја октобра 2020. ћемо применити функције из 2. таласа издања за 2020. на све инстанце.

  Ово постепено увођење је последња сигурносна мера за проналажење потенцијалних проблема током примене промена на све инстанце. То је исти приступ који имамо за редовне закрпе и исправке.

 • Finance, Supply Chain Management, Human Resources или Commerce: Можете да конфигуришете дане и периоде за одржавање у услузи Lifecycle Services (LCS). Примићете е-поруку ако сте омогућили пријем LCS обавештења. Моћи ћете да изаберете одређени ниво 2 sandbox окружења за ажурирање. Sandbox окружење ће се ажурирати и њега ће пратити производно окружење. Имаћете пет радних дана за тестирање и проверу ваљаности. За више информација, идите на Најчешћа питања о исправкама услуге One Version.

Да ли ће 2. талас издања за 2020. бити примењив на локалне верзије?

 • Marketing, Sales, Customer Service или Field Service: 2. талас издања за 2020. годину се не примењује на клијенте услуге Dynamics 365 Customer Engagement (on-premises). 2. талас издања за 2020. ће бити примењив за клијенте који припадају глобалним, локалним и услугама у сувереном облаку.

 • Finance, Supply Chain Management, Commerce или Business Central: 2. талас издања за 2020. годину се примењује и на клијенте апликација Finance + Operations (on-premises). Можете да омогућите преглед нових функционалности слично као и за верзију на мрежи.

Како Microsoft обезбеђује поузданост ових функција?

 • Marketing, Sales, Customer Service или Field Service: Квалитет наших издања је на првом месту када је реч о задовољству клијената. Имамо више начина обезбеђења квалитета док објављујемо садржај за наше глобалне кориснике.

  Процес започињемо серијом аутоматских и ручних тестова у најразноврснијим сценаријима. Ови тестови се обављају код групе клијената у више региона који учествују у нашем програму „Прво издање“, где ти клијенти раде заједно са програмом FastTrack на провери ваљаности кључних сценарија на издањима планираним за примену.

  Тај приступ је праћен нашим робустним процесом безбедне примене који обавља примене по фазама током неколико седмица, постепено уводећи промене у читавој популацији клијената. Процес безбедне примене нам омогућава да наставимо са провером ваљаности и надгледањем издања док оно напредује, а обезбеђује и директне исправке, ако су потребне. Тај процес пружа флексибилност за брзу реакцију на сваки проблем који може да се појави, као и за измену издања пре него што оно досегне још клијената.

 • Finance, Supply Chain Management или Commerce: Квалитет издања обезбеђујемо тако што поштујемо основни принцип који је омогућен кроз серију прогресивних, ригорозних и аутоматизованих провера ваљаности, као што је то описано у чланку о доступности исправки услуга.

Ако имам још питања или повратне информације, где могу да их пошаљем?

За сва питања и повратне информације, придружите се дискусији на форуму о спремности издања у Dynamics 365 заједници.