Лиценца за Dynamics 365 Team Members

Многе организације имају велики проценат корисника који могу користити податке или извештаје из пословних система — или извршавати једноставне задатке попут уношења радних сати или ажурирања записа кадровске евиденције — али им нису потребне пуне корисничке могућности. Dynamics 365 Team Members лиценца је намењена тим корисницима.

Dynamics 365 Team Members лиценца је именована корисничка претплата намењена корисницима чији послови нису нужно везани за функцију, али који и даље треба да користе основну функционалност пословног система. Ова лиценца корисницима омогућава лаган приступ путем одређених сценарија уграђених у Team Member искуство.

За апликације за ангажовање клијената у систему Dynamics 365 (Dynamics 365 Sales, Dynamics 365 Customer Service, Dynamics 365 Field Service, Dynamics 365 Marketing и Dynamics 365 Project Service Automation), ово Team Member искуство добија се путем скупа одређених апликација:

Напомена

Корисници који имају постојеће лиценце чланова тима купљене током октобра 2018. или касније биће ограничене на овај скуп одређених апликација; ови корисници више неће моћи да приступе чворишту за корисничку службу, чворишту продаје или прилагођеним апликацијама.

Током фазе раног приступа нових Dynamics 365 Team Members лиценци, корисници који имају нову лиценцу моћи ће да користе одређене апликације чланова тима уз све постојеће апликације. Међутим, када укључимо обавезу коришћења лиценци у верзији 1. таласа издања за 2020. годину, апликације које корисници немају право да користе — као што су чвориште за корисничку службу, чвориште за продају и прилагођене апликације — неће им бити доступне. Препоручујемо вам да тестирате сценарије услуге Team Members и по потреби пребаците сва прилагођавања у одређене апликације.

Да би се олакшала несметана транзиција, свим инстанцама организације клијената које су креиране пре 1. априла 2020. године, додељен је додатни грејс период до 31. јануара 2021. године.

Претплата за Dynamics 365 Team Members не обезбеђује приступ прилагођеним апликацијама и није намењена сценаријима који нису наведени у Microsoft Dynamics 365 водичу за лиценцирање.

Промена искуства извршавања

Да бисте илустровали ово ново корисничко искуство, размислите о следећем сценарију за кориснике апликације за корисничку службу. (Ово искуство ће бити у складу са сценаријима апликација чворишта за продају и чворишта за корисничку службу.)

Један корисник има цењенију Dynamics 365 Enterprise лиценцу или Dynamics 365 Customer Engagement план, па може видети апликацију Чвориште за корисничку службу поред управо представљене апликације Члан тима за корисничку подршку.

Dynamics 365 апликације

Други корисник има само Dynamics 365 Team Members лиценцу и види само апликацију Члан тима за корисничку подршку.

Само Dynamics 365 апликација члана тима

Када корисници попут овог покушају да остваре приступ било којим другим апликацијама на које немају право (чвориште за корисничку службу или чвориште продаје) путем обележивача или другог дељења веза, видеће поруку о грешци у којој се наводи да немају дозволу за приступ апликацији.

Ограничења прилагођавања

Апликације чланова тима могу се прилагодити делатности, номенклатури и јединственим пословним процесима ваше организације, баш као и друге апликације засноване на моделу изграђене у услузи Common Data Service. Међутим, ова прилагођавања ће морати да се ускладе са правима коришћења апликације Dynamics 365 Team Members детаљно описаним у водичу за лиценцирање. Током прилагођавања апликације, можете додати 15 додатних ентитета. Ови додатни ентитети могу бити било који Common Data Service основни ентитети или можете креирати прилагођене ентитете.

Најчешћа питања

Одлучио сам се за 1. таласа издања за 2020. у центру администрације. Зашто корисници са Team Member лиценцама и даље могу да виде моје прилагођене апликације и друге Dynamics 365 апликације (попут чворишта продаје и чворишта за корисничку службу)?

Током раног приступа и док се не примени обавеза коришћења, клијенти могу да покрећу апликације упоредо, а корисници са Team Member лиценцом ће моћи да приступају свим апликацијама. Ако желите да рано потврдите искуство обавезе коришћења, можете га укључити на било ком нивоу организације или инстанце. На овај начин ћете спречити поремећаје пословања док оцењујете апликације новог члана тима и радите на миграцији. Међутим, ако је потребно, можете селективно укључити ово понашање обавезе коришћења за инстанцу организације тако што ћете послати захтев тиму Microsoft подршке.

Да ли обавеза коришћења Team Member лиценце ограничава операције креирања, ажурирања, брисања и друге операције, као што је наведено у водичу за лиценцирање?

Обавеза коришћења лиценце укључена у 1. талас издања за 2020. годину фокусирана је на пружање Team Member искуства и прилагођавање употребе апликацијама чланова тима. Одређене привилегије, попут ажурирања пословног контакта или уређивања предмета унутар модула апликације, нису део обавезе коришћења лиценце у овом издању.

У чланку се помиње да ће свим постојећим инстанцама организације клијента на које утиче ова промена аутоматски бити одобрен додатни грејс период до 31. јануара 2021. године. Да ли то значи да није неопходна никаква радња?

Од 1. априла 2020. свим постојећим инстанцама организација клијената на које ова промена утиче аутоматски ће се одобрити изузетак до 31. јануара 2021. године. То ће помоћи да се умање пословни поремећаји изазвани обавезом коришћења лиценци. Препоручујемо клијентима да овај додатни грејс период употребе за миграцију прилагођавања на нове апликације за чланове тима.

Могу ли да прилагодим ове нове апликације за чланове тима?

Да, ове нове апликације за чланове тима можете прилагодити, као и све друге Dynamics 365 апликације или прилагођене апликације. Међутим, као што је споменуто у водичу за лиценцирање, не можете да повежете више од 15 додатних ентитета. 15 додатних ентитета могу да садрже основне Common Data Service ентитете који нису део оригиналног модула апликације, других ентитета које је објавио Microsoft, нити прилагођених ентитета.

Како могу да прилагодим ове нове апликације за чланове тима?

Апликације за чланове тима су налик постојећим модулима апликације. Да бисте сазнали више о прилагођавању апликације, погледајте следеће чланке:

Када смо омогућили 1. талас издања за 2020. годину, још увек не видим апликацију за чланове продајног тима, апликацију за чланове тима за корисничку подршку нити чвориште ресурса за пројекат. Како да обезбедим приказивање ових апликација?

Погледајте следеће чланке:

  • Апликација за чланове тима за корисничку подршку: Следите овде детаљно описане кораке да бисте инсталирали апликацију за чланове тима за корисничку подршку када буде омогућен 1. талас издања за 2020.
  • Апликација за чланове продајног тима: Током раног приступа, ако је чвориште продаје инсталирано у инстанци организације, апликација за чланове продајног тима ће се аутоматски инсталирати када буде омогућен 1. талас издања за 2020. Ако чвориште продаје није инсталирано у инстанци организације, мораћете да га инсталирате, а тада ће се апликација члана продајног тима аутоматски инсталирати. То можете учинити пре или после укључивања у рани приступ. Радимо на томе да апликација за чланове продајног тима постане доступна у свим организацијама, независно од инсталације чворишта продаје.
  • Чвориште ресурса за пројекат: Као и тренутни процес, чвориште ресурса за пројекат је инсталирано као део инсталације решења за Project Service, без обзира на статус процеса омогућавања 1. таласа издања за 2020.

Како можемо проценити усаглашеност са правима коришћења ако апликација или безбедносна улога не спроведе сва ограничења?

Можете прегледати извештај о Team Member усаглашености, доступан за преузимање у Power Platform центру администрације. Идите у област Common Data Service у одељку Аналитика и изаберите Преузимање да бисте приступили извештају. Користите везу Промените филтере да бисте филтрирали извештај по окружењу и датуму. Овај извештај служи само као општи водич и бележи дневни преглед ентитета и операција за које се сматра да су неусклађени, на основу права коришћења за Team Member.

Да ли ће корисници апликације за чланове тима моћи да приступе прилагођеним апликацијама заснованим на моделу у организацији?

Када се обавеза коришћења примени на окружење (инстанцу организације), корисници са Team Member лиценцом моћи ће да приступају само апликацијама за чланове тима.

Могу ли клијенти прилагодити и изменити безбедносне улоге тако да се додају или уклоне додатне привилегије?

Да, безбедносне улоге се могу прилагодити јер су те улоге (члан продајног тима, члан тима за корисничку подршку и чвориште за ресурсе пројекта) сличне свим осталим безбедносним улогама на платформи; оне се обезбеђују ради лакшег конфигурисања. Међутим, препоручујемо вам да измене у безбедности које извршите буду у складу са правима коришћења Team Member лиценце, као што је наведено у водичу за лиценцирање.

Шта се догађа ако је корисник са Team Member лиценцом обележио URL адресу чворишта за корисничку службу, чворишта продаје или других апликација? Да ли овај корисник више неће моћи да приступи апликацији обележеној након примене обавезе коришћења?

Корисници са Team Member лиценцом видеће следећу грешку ако покушају да приступе апликацији која није део њихових права:

„Неважећа лиценца: Овој апликацији је потребна лиценца, а ви немате одговарајућу лиценцу за приступ овој апликацији. Обратите се администратору како би вам се доделила одговарајућа лиценца, према датим детаљима.“

Могу ли корисници којима су додељене Enterprise или Pro лиценце приступати апликацијама за чланове тима?

Да, апликацијама за чланове тима може приступити било који корисник са Dynamics 365 лиценцом.

Да ли могу да читам ентитете који нису испоручени са апликацијама за чланове тима када права коришћења наводе да чланови тима треба да буду у стању да читају све Dynamics 365 податке?

Да, апликације за чланове тима се могу прилагодити тако да додају било који ентитет у сврху само читања. Читање Dynamics 365 података није ограничено овом обавезом коришћења лиценце. Поред 15 ентитета који се могу директно додати свакој апликацији за чланове тима, додатним ентитетима може се приступити путем подформи, контролних табли или проналажења.

Још увек користим наслеђени класични интерфејс у веб-клијенту; да ли ће се та обавеза коришћења односити на мене?

Ова обавеза коришћења лиценци не утиче на кориснике који користе наслеђени (класични) интерфејс у веб-клијенту; међутим, имајте на уму да ће сви клијенти бити премештени у обједињени интерфејс, као што је описано у овој поруци на блогу.

Ако још нисте прешли на обједињени интерфејс, требало би да укључите своје планове за апликације за чланове тима у прелазак. Прегледајте ресурсе у наставку као смернице:

Потребно је да моји корисници приступају прилагођеној апликацији. Коју лиценцу је најбоље доделити овим корисницима?

За приступ прилагођеним апликацијама, корисницима треба доделити Power Apps лиценцу по апликацији или лиценцу по кориснику, према потреби. Ако је кориснику потребан приступ за једну или две апликације, размотрите лиценцу по апликацији као опцију. У супротном, кориснику ће бити потребна опција по кориснику, која омогућава приступ неограниченом броју прилагођених апликација на платформи. За више информација, погледајте Power Apps почетну страницу и ценовник за Dynamics 365.

Потребно ми је да корисници приступају Dynamics 365 подацима и ажурирају их мимо онога што је у водичу за лиценцирање споменуто о правима коришћења Team Member лиценци. Коју лиценцу је најбоље доделити овим корисницима?

Ако сте корисник који приступа Dynamics 365 апликацијама, процените извештај у центру администрације под називом Неодговарајуће коришћење од стране корисника са Team Member лиценцом. Овај извештај, који је доступан за преузимање из одељка Аналитика за Common Data Service, помоћи ће вам да одредите обрасце коришћења који демонстрирају апликације, ентитете и операције које обављају ти корисници и који могу препознати која би лиценца за Dynamics 365 била најприкладнија за њих. На пример, ако видите много измена ентитета Предмет (изван сценарија самопослуживања), требало би да размотрите могућност додељивања Dynamics 365 Customer Service Enterprise лиценце тим корисницима апликације о којој је реч. Детаљна упутства о лиценцирању за различите сценарије потражите у водичу за лиценцирање за Dynamics 365.