Подешавање стопа наплате за рад – једноставно

Односи се на: Једноставна примена – од погодбе до профактуре

Сваки ценовник има скуп цена улога или стопа рада које ступају на снагу за контекст и ефективност датума наведених у заглављу ценовника. Стопе наплате за време у услузи Dynamics 365 Project Operations могу се поставити у само једној валути, која је валута у заглављу ценовника.

 1. Да бисте поставили стопе наплате за рад за продајни ценовник, направите ценовник на основу заглавља ценовника.
 2. На картици Улога цена, у подформи одаберите + Нова цена улоге.
 3. У окну Брзо креирање унесите комбинацију улоге и организационе јединице за коју треба да подесите стопу наплате.

Следећа табела укључује поља на картици Општи подаци и окну Брзо креирање линије цена за улогу коју треба имати на уму док креирате цене улога на продајном ценовнику:

Поље Локација Опис Последични утицај
Улога Картица Општи подаци и окно Брзо креирање Изаберите улогу за коју постављате стопу наплате. Улога на долазној процени или тренутном стању ће се подударати са овом линијом како би се задала стопа наплате улоге.
Јединица за одређивање ресурса Картица Општи подаци и окно Брзо креирање Изаберите организациону јединицу или одељење компаније одакле потиче улога. На пример, програмер из одељења за роботику компаније Fabrikam Индија или програмер из одељења софтвера компаније Fabrikam САД. Јединица која одређује ресурсе на долазној процени или тренутном стању ће се подударати са овом линијом како би се задала стопа наплате улоге.
Цена Картица Општи подаци и окно Брзо креирање Поставите стопу наплате за улогу, предузеће које одређује ресурсе и комбинацију јединица за обезбеђивање ресурса. На пример, програмер из компаније Fabrikam India има стопу наплате 100 USD или програмер компаније Fabrikam USA има стопу наплате 150 USD. Ова цена је подразумевана стопа наплате за цену по јединици долазне процене или стварне линије за класу трансакције време.
Валута Картица Општи подаци и окно Брзо креирање Вредност валуте подразумевано потиче из валуте из заглавља ценовника продаје. На продајном ценовнику, валута се не може заменити. Ова валута је подразумевана валуте за цену по јединици долазне стварне продаје за класу трансакције Време.
Распоред јединица Картица Општи подаци и окно Брзо креирање Распоред јединица подразумевано има вредност Време и не може се променити у ентитету цене улога јер се користи експресна стопа по јединицама времена. Нема последичног утицаја за ово поље.
Јединица Картица Општи подаци и окно Брзо креирање Јединична вредност подразумевано потиче из поља Јединица времена у заглављу ценовника продаје. Али, вредност се може заменити. На пример, програмер из компаније Fabrikam India има стопу наплате 1000 USD по дану у Индији. Програмер из компаније Fabrikam USA има стопу наплате од 1500 USD по дану у САД. Када се јединична цена подразумева из долазне процене или стварне линије, систем користи систем јединица и конверзију у основне јединице за израчунавање јединичне цене. На пример, процена је за посао од 10 дана у Индији за програмера из Индије, а јединица, дан у Индији се дефинише као 10 сати. Када одређује цену те линије процене, апликација израчунава јединичну цену на процени као 1000 USD/10 сати = 100 USD на сат.

Пренесите цене или поставите стопе наплате за ресурсе из других организационих јединица или одељења

У компанијама заснованим на пројектима на пројектима се користе запослени из различитих одељења компаније. Пројекти се могу изводити из једног одељења, док запослени или консултанти долазе из другог одељења компаније. Пројекат би такође могао да се састоји од комбинације људи из различитих одељења. У услузи Project Operations компанија која је власник испоруке пројекта назива се Уговарачка јединица. Сва остала одељења која пружају ресурсе називају се Јединице за одређивање ресурса. Због разлика у трошковима радне снаге у различитим географским подручјима и на тржиштима рада широм света, стопе наплате за рад такође су различито постављене за различите географске регије.

На пример, програмеру из одељења за компаније Fabrikam India који ради на америчком пројекту, наплаћује се стопа од 100 USD на сат. Програмеру из компаније Fabrikam US, који ради на америчком пројекту, наплаћује се стопа од 150 USD на сат.

Пример: Подесите стопу наплате

 1. Креирајте продајни ценовник под називом Fabrikam US стопе наплате и одредите датум ступања на снагу.

 2. У продајни ценовник унесите следеће информације о цени:

  Улога Организациона јединица Стопа наплате
  Пројектант Fabrikam India $100
  Пројектант Fabrikam Philippines 90 USD
  Пројектант Fabrikam US 150 USD
 3. Приложите продајни ценовник, Fabrikam US стопе наплате пројектном ценовнику пројектног уговора или на одређени налог.