Књижење извештаја о трошковима

Важно

Dynamics 365 for Finance and Operations се развио у наменске апликације које вам помажу у управљању одређеним пословним функцијама. За више информација о овим променама погледајте Водич за лиценцирање за Dynamics 365.

Када се извештај о трошковима одобри и пренесе у општи дневник, може се књижити у главну књигу. Када објавите извештај о трошковима, идентификују се трошкови који испуњавају услове за повраћај пореза на додату вредност (ПДВ). Задатак верификације и повраћаја плаћања ПДВ-а додељен је запосленом који је одговоран за верификацију извештаја о трошковима.

Ако се трошкови у извештају о трошковима наплаћују компанији која није компанија која запошљава запосленог, морате да потврдите и компанију којој се ти трошкови дугују и компанију која дугује трошкове. На пример, запослени који је поднео извештај о трошковима ради за компанију DAT, али је трошак наплатио компанији DIR. У овом случају, DAT је компанија којој се дугује трошак, а DIR компанија која дугује трошак. Када верификујете ове ставке у главној књизи, ставке трошкова можете књижити у главну књигу.

Да бисте прокњижили извештај о трошковима, на страници Одобрени извештаји о трошковима изаберите извештај о трошковима, а затим у окну радњи изаберите Књижи.

Такође можете истовремено прокњижити све извештаје о трошковима на листи. Изаберите све извештаје о трошковима, а затим изаберите Књижи.