Поруџбенице за пројекат

Важно

Dynamics 365 for Finance and Operations се развио у наменске апликације које вам помажу у управљању одређеним пословним функцијама. За више информација о овим променама погледајте Водич за лиценцирање за Dynamics 365.

Овај чланак описује разне методе помоћу којих можете да креирате поруџбенице за пројекат. Начин који користите зависи од сврхе поруџбенице и од тога када се купљене ставке користе и наплаћују пројекту.

Методе за креирање поруџбенице

Можете да користите један од следећих метода за креирање поруџбенице у управљању пројектима и рачуноводству. Сврха поруџбенице одређује када се поруџбеница користи и, стога, када се ставке наплаћују пројекту.

Метод Сврха Потрошња ставки
Креирајте поруџбеницу директно из пројекта. Ову методу користите за куповину ставки од спољног продавца за потрошњу на пројекту. Поруџбеницу можете креирати на два начина:
  • Из самог пројекта. У овом случају, пројекат је већ дефинисан за поруџбеницу.
  • Навигацијом до поруџбенице за пројекат. Морате изабрати продавца и пројекат за који ћете креирати поруџбеницу.
Ставке се користе када се фактура добављача ажурира.
Креирајте поруџбеницу директно из улазне поруџбине. Користите овај метод за куповину ставки када креирате улазну поруџбину из пројекта. Ставке се користе када се поруџбеница фактурише клијенту.
Креирајте поруџбеницу на основу захтева за ставку. Користите овај метод за куповину ставки када креирате захтев за ставку из пројекта. Ставке се користе када се ажурира отпремница захтева.

Напомена

Када ажурирате фактуру добављача или отпремницу, од вас ће се затражити да ажурирате отпремницу према захтеву за ставку.

За више информација погледајте Пријем ставки по поруџбеници из захтева за ставку.