Креирање ценовника (Project Service)

Односи се на верзије апликације Project Service 2.x и 1.x

Ценовници менаџерима за пословне контакте пружају шаблон који могу користити за креирање понуда и пројеката, као и за успостављања трошкова пројекта. Они обезбеђују списак ставки предмета са улогама и трошковима, као и ценом коју ћете наплатити за сваку. Можете да креирате више ценовника тако да можете да одржавате посебне структуре цена за различите регионе у којима продајете ваше производе или за различите канале продаје. Било би добро да креирате барем један ценовник за сваку валуту у којој планирате да фактуришете клијентима.

Да бисте креирали финансијске процене за рад који ће бити обављен, уверите се да сваки пројекат има одговарајућу листу трошкова и ценовник продаје. Подесите подразумевану листу трошкова и ценовник продаје који се примењује на све пројекте креиране у вашој организацији.

Ценовници се ослањају на улоге и категорије трошкова, тако да, пре него што креирате ценовник, уверите се да сте већ конфигурисали улоге и категорије трошкова које желите да користите приликом креирања ценовника.

 1. Идите на Project Service > Ценовници.

 2. Кликните на дугме Ново.

 3. У опцији Контекст, изаберите да ли је овај ценовник за Трошак, Куповину или Продају.

 4. У опцији Име унесите име за ценовник.

 5. У опцији Валута изаберите валуту коју ћете да користите за наплату или успостављање трошкова.

 6. У опцији Јединица за време, наведите временски период на који се цена примењује, као што су дан или час.

 7. Попуните поља Датум почетка, Датум завршетка и Опис, а по потреби.

 8. Кликните на дугме Сачувај за креирање записа тако да можете да наставите га уређујете.

 9. Да бисте додали цену улоге у ценовник, кликните на дугме + у оквиру Цене улога.

 10. Попуните поља у обрасцу Цена улоге и кликните на дугме Сачувај. Наставите да додајете цене улоге по потреби. Када завршите, кликните на дугме Сачувај у доњем десном углу екрана.

 11. Да бисте додали цену категорије трошка у ценовник, кликните на дугме + у оквиру Цене категорија.

 12. Попуните поља у обрасцу Цена категорије трансакције и кликните на дугме Сачувај. Наставите да додајете цене категорија по потреби. Када завршите, кликните на дугме Сачувај у доњем десном углу екрана.

 13. Да бисте додали ставке ценовника у ценовник, кликните на дугме + у оквиру Ставке ценовника.

 14. Попуните поља у окну Ставка ценовника и кликните на дугме Сачувај. Наставите да додајете ставке ценовника по потреби. Када завршите, кликните на дугме Сачувај у доњем десном углу екрана.

 15. Да бисте додали односе територије у ценовник, кликните на дугме + у оквиру Односи територије.

 16. Попуните поља у прозору Нова веза и кликните на дугме Сачувај. Наставите додавање односа територије по потреби. Када завршите, кликните на дугме Сачувај у доњем десном углу екрана.

Такође погледајте

Конфигуришите програм Project Service Automation