Креирање уговора за пројекат (Project Service)

Односи се на верзије апликације Project Service 2.x и 1.x

Сада када је понуде за пројекат прихваћена, време је за креирање уговора са клијентом и озваничавање договора. Можете да направите један уговор или више њих за сваку понуду. Када креирате уговор, уђите у фазу Уговор у оквиру пројекта.

  1. На екрану Уговор за пројекат из претходног корака промените информације у области Сажетак, а по потреби.

  2. За додавање производа у уговор, кликните на дугме Ново у оквиру Предмети на основу производа у области Предмети уговора. Изаберите ставку у оквиру Име производа и потом одредите количину, продајну цену и уговорени износ.

  3. Да бисте у уговор додали предмет уговора заснован на пројекту, кликните на дугме + у оквиру Предмети на основу пројекта у области Предмети уговора. Унесите име, износ буџета и пројекат, ако су доступни. Ако је потребно да креирате пројекат са структурном анализом посла ради прављења процене, погледајте Креирање пројекта.

  4. Кликните на дугме Сачувај у доњем десном углу екрана када завршите са уношењем промена.

  5. Када будете спремни да пошаљете уговор клијенту, кликните на Више (...), на Покрени извештај, а затим кликните на Поручи. Сачувајте извештај као Word документ, уредите како је неопходно и пошаљите уговор клијенту.

  6. Ако клијент потврди уговор, кликните на дугме Потврди на врху екрана Уговор за пројекат. Ако клијент жели да промените неке ставке, направите нови уговор. Ако клијент одлучи да тренутно неће да користи ваше услуге, кликните на дугме Затвори као неостварено на врху екрана Уговор за пројекат.

Такође погледајте

Водич за менаџера за пословне контакте