Обезбедите радне процене за пројекат током продајног процеса (Project Service)

Односи се на верзије апликације Project Service 2.x и 1.x

Током процеса продаје, можете правити процене продаје одоздо нагоре са предметима понуде. Могућности Project Service у систему Dynamics 365 for Customer Engagement пружају више научни и детерминистички начин за добијање процена продаје раздвајањем ставки посла и повезивањем релевантних атрибута који доприносе проценама за пројекат у структурној анализи посла.

Након што успете да продате, можете да користите повезану структурну анализу посла у плану пројекта, по потреби је прецизирајући ради успешног обављања пројекта.

Када креирате ставку понуде на основу пројекта, можете да креирате нови пројекат од ставке понуде. Затим можете да користите предлошке пројекта који су или унапред конфигурисани стандардни планови пројекта и финансијске процене уобичајене за вашу организацију или копије плана пројекта и процене из прошлог пројекта. Када креирате пројекат, избор предлошка пројекта пружа основу за прецизирање плана пројекта, процена и захтева за ресурсима. Креирањем пројекта из понуде, пројекат се аутоматски повезује са ставком понуде.

Компоненте процене за пројекат

Структурна анализа посла за пројекат обезбеђује начин да поделите рад у задатке, одржавате хијерархију задатака и доделите процену труда потребног да бисте довршили сваки задатак. Такође можете да повежете улоге са задатком да бисте указали на процену типа ресурса који су потребни за довршење задатка и распореда.

Структурна анализа посла вам помаже да одредите процене рада и распореда. Подразумевано пројекат користи подразумеване ценовнике које сте раније дефинисали. Цене трошкова и продаје дефинисане у ценовницима помажу у утврђивању финансијских процена за анализу посла за пројекат.

Ако је ваш пројекат повезан са понудом, а понуде има неки други ценовник од подразумеваног, ценовник понуде се користи за финансијске процене.

Увоз процена из пројекта у понуду

Када имате процене за пројекат у пројекту, можете увозити ове процене у ставке понуде:

  • У Детаљи ставке понуде, кликните на Увези из процена.

  • Изаберите да ли да увезете процене за пројекат груписане по типу трансакције, улози или нивоу чвора структурне анализе посла.

Такође погледајте

Водич за менаџера пројекта