Dodavanje instance u pretplatu

Primenjuje se na: Dynamics 365 (na mreži), verzija 9.0
Applies to Dynamics 365 (online), version 8.x

Možete da dodate proizvodne i neproizvodne (Sandbox) instance u Microsoft Dynamics 365 (na mreži) pretplatu. Svaka nova instanca kreira zasebnu organizaciju koja može da se koristi u različitim odeljenjima, lokacijama, ili u neproizvodne svrhe, na primer, za razvoj. Više informacija o tipovima instanci koje su vam dostupne potražite u odeljku Microsoft Dynamics 365 – cene i licenciranje.

Dynamics 365 (na mreži) instancu možete da kupite na stranici „Kupovina pretplate“ na portalu Microsoft Online Services. Dodatno skladište i instance mogu da kupuju korisnici koji imaju plaćenu pretplatu na korisničku licencu Microsoft Dynamics 365 (na mreži) Professional.

Morate da imate ulogu Office 365 globalnog administratora da biste mogli da obavljate ove zadatke. Više informacija potražite u članku Dodeljivanje uloga administratora .

Koje informacije su mi potrebne za kreiranje instance?

Prilikom dodavanja instance, možete da prihvatite podrazumevane vrednosti ili da unesete neke druge da biste kreirali Dynamics 365 (na mreži) instancu.

 • Izaberite scenario koji vam najviše odgovara. Aplikacija koju možete da odaberete zavisi od licenci koje ste kupili. Ako niste kupili nijednu Dynamics 365 licencu, videćete samo Nijedno od ovoga (nemojte da instalirate unapred nijednu aplikaciju).

  Izaberite aplikaciju da biste konfigurisali svoju instancu

 • Ime. To je obično ime vaše organizacije i prikazano je u aplikaciji Microsoft Dynamics 365.

 • URL. URL adresa se koristi u sklopu URL adrese za prijavljivanje korisnika u Microsoft Dynamics 365 aplikaciju. Preporučujemo vam da zato ograničite dužinu imena URL adrese kako biste smanjili ukupnu dužinu URL adrese.

 • Namena. Ova vrednost se koristi za povezivanje instance sa određenom namenom i prikazana je samo u okviru birača instanci, do kog možete doći preko portala Dynamics 365 centar administracije. Na primer, ako će ovu instancu koristiti samo sektori prodaje i marketinga, možete da unesete Contoso prodaja i marketing ili ukoliko će instanca biti korišćena za razvoj i testiranje, unesite odgovarajuće ime kao što je Contoso razvoj.

 • Bezbednosna grupa. Ova vrednost određuje Microsoft Online Services bezbednosnu grupu koja obuhvata korisnike koji će imati pristup ovoj instanci aplikacije Dynamics 365 (na mreži). Za više informacija, pogledajte članak Kontrola korisničkog pristupa instancama: bezbednosne grupe i licence.

  Važno

  Ako ne navedete bezbednosnu grupu, svi korisnici povezani sa pretplatom koji imaju licencu za Dynamics 365 (na mreži) biće dodati novoj instanci.

 • Zemlja/region. Možete da navedete region za instancu.

  Napomena

  Da biste zatražili mogućnost kreiranja Microsoft Dynamics 365 (na mreži) instanci (proizvodnje i koje ne obuhvataju proizvodnju) u više geografskih regiona, obratite se menadžeru za poslovni kontakt ili tehničkoj podršci

 • Valuta. Prilikom dodavanja instance, morate izabrati osnovnu valutu da bi instanca bila pripremljena. Iako u aplikaciji Microsoft Dynamics 365 možete da dodajete valute, za izveštavanje će se koristiti samo osnovna valuta.

  Upozorenje

  Kada se podesi, osnovnu valutu nije moguće promeniti.

Dodavanje dodatne instance

Sledeći koraci se primenjuju na klijente koji ne kupuju proizvod putem količinskog licenciranja. Klijenti koji koriste količinsko licenciranje treba da pogledaju stranicu: Količinsko licenciranje: Usluge na mreži.

Korak 1: Kupovina dodatne instance

 1. Prijavite se u Office 365 centar administracije kao Office 365 globalni administrator. U oknu za navigaciju kliknite na Naplata > Kupite usluge.

 2. Pomerite klizač nadole do odeljka Pretplate na dodatke, a zatim postavite pokazivač miša preko Dodatna neproizvodna instanca sistema Microsoft Dynamics 365 (na mreži) ili Dodatna proizvodna instanca sistema Microsoft Dynamics 365 (na mreži), a zatim kliknite na Kupite odmah.

 3. Nastavite kroz ekrane da biste kupili dodatne instance.

  Informacije o licenciranju potražite u članku Microsoft Dynamics 365 cene i licenciranje.

Savet

Zatvorite Dynamics 365 (na mreži) sesiju pregledača i otvorite novu sesiju da biste prinudno ažurirali stranicu Upravljanje svim Dynamics 365 (na mreži) instancama.

Korak 2: Konfigurisanje dodatne instance

 1. Potražite Office 365 centar administracije i prijavite se koristeći akreditive Office 365 globalnog administratora.

 2. Kliknite na Centri administracije > Dynamics 365.

 3. Izaberite karticu Instance.

 4. Izaberite instancu koju želite da konfigurišete, a zatim kliknite na Konfiguriši.

  Savet

  Ako se instanca ne pojavi na listi ili njeno stanje nije spremno za konfigurisanje, sačekajte nekoliko minuta i pokušajte ponovo. Ili zatvorite Dynamics 365 (na mreži) sesiju pregledača i otvorite novu sesiju da biste prinudno ažurirali stranicu Upravljanje svim Dynamics 365 (na mreži) instancama.

  Ne možete da pokrenete novu Dynamics 365 (na mreži) instancu dok ne kliknete na Konfiguriši i dovršite postupak konfigurisanja.

  Dynamics 365 (na mreži) instance nisu spremne sa probnim podacima kada ih konfiguriše Office 365 globalni administrator koji nema Dynamics 365 (na mreži) licencu. Probne podatke je moguće dodati kasnije, kada se instanca konfiguriše i bude spremna za korišćenje i može ih dodati korisnik koji ima licencu za Dynamics 365 (na mreži) i koji ima bezbednosnu ulogu Microsoft Dynamics 365 administratora sistema. Više informacija potražite u članku Dodavanje ili uklanjanje uzoraka podataka.

 5. Na stranici Konfigurisanje nove instance unesite svoja podešavanja, a zatim kliknite na Dalje.

 6. Na stranici Potvrda nekih detalja proverite da li su prikazana zemlja/region i valuta tačni. Iako u aplikaciji Microsoft Dynamics 365 možete da dodajete valute, za izveštavanje će se koristiti samo osnovna valuta.

  Upozorenje

  Nakon izbora osnovne valute, nije je moguće promeniti.

  Kada potvrdite da je osnovna valuta tačna, kliknite na Završi.

 7. Kada instanca bude podešena, zabeležite URL adresu i kliknite na nju ili je dodirnite da biste pokrenuli Dynamics 365 (na mreži). Pripremite instancu za korisnike tako što ćete dodeliti bezbednosne uloge, kreirati timove i uvesti podatke. Još informacija: Prvi koraci.

Kakav je efekat dodatne instance u skladištu?

Kada dodate novu Dynamics 365 (na mreži) instancu, ta nova instanca i sve postojeće će zauzeti postojeće skladište dostupno za nalog. Kada skladište bude bilo skoro puno, biće prikazana obaveštenja.

Kontrola korisničkog pristupa instancama: bezbednosne grupe i licence

Ako vaša kompanija ima više Dynamics 365 (na mreži) instanci, možete da koristite bezbednosne grupe da biste kontrolisali licencirane korisnike koji mogu da budu članovi određene instance.

Na primer, razmotrite sledeći scenario:

Instanca Bezbednosna grupa Svrha
Coho Winery – prodaja Sales_SG Obezbedite pristup organizaciji koja pronalazi mogućnosti za poslovanje u prodaji, određuje cene i sklapa poslove.
Coho Winery – marketing Marketing_SG Obezbedite pristup organizaciji koja radi na marketingu kroz marketinške kampanje i oglašavanje.
Coho Winery – servis Marketing_SG Obezbedite pristup organizaciji koja obrađuje predmete klijenata.
Coho Winery – razvoj Developer_SG Obezbedite pristup instanci u Sandbox okruženju koja služi za razvoj i testiranje.

U ovom primeru, četiri bezbednosne grupe pružaju kontrolisan pristup određenim organizacijama.

Imajte na umu sledeće karakteristike bezbednosnih grupa:

 • Kada se korisnici dodaju u bezbednosnu grupu, oni se dodaju u Dynamics 365 instancu.

 • Kada se korisnici uklanjaju iz grupe, oni se deaktiviraju u okviru Dynamics 365 instance.

 • Kada se neka bezbednosna grupa poveže sa postojećom instancom sa korisnicima, svi korisnici te instance koji nisu članovi grupe će biti deaktivirani.

 • Ako neka Dynamics 365 instanca nema povezanu bezbednosnu grupu, svi korisnici koji imaju Dynamics 365 će biti kreirani kao korisnici i biće aktivirani unutar te instance.

 • Ako se neka bezbednosna grupa poveže sa instancom, amo će korisnici te instance sa Dynamics 365 licencama koji su članovi bezbednosne grupe instance biti kreirani kao korisnici u okviru Dynamics 365 instance.

 • Kada uklonite bezbednosnu grupu koja je povezana sa Dynamics 365 (na mreži) instancom, bilo to uređivanjem instance i uklanjanjem bezbednosne grupe ili brisanjem bezbednosne grupe, korisnici koji imaju licencu za Dynamics 365 (na mreži) i koji su bili članovi te bezbednosne grupe imaće nepromenjen pristup aplikaciji Dynamics 365 (na mreži).

 • Kada dodelite bezbednosnu grupu instanci, ta instanca se neće prikazati u kartici Instance (birač instanci) u Dynamics 365 centar administracije za korisnike koji nisu u grupi.

 • Ako ne dodelite bezbednosnu grupu instanci, instanca će se prikazati u kartici Instance (birač instanci) u Dynamics 365 centar administracije čak i za one kojima nisu dodeljene bezbednosne uloge u toj Dynamics 365 instanci.

Napomena

Svi licencirani korisnici, bili oni članovi bezbednosnih grupa ili ne, moraju da imaju dodeljene Microsoft Dynamics 365 bezbednosne uloge da bi mogli da pristupe sistemu Dynamics 365 (na mreži). Microsoft Dynamics 365 bezbednosne uloge dodeljujete u veb-aplikaciji Dynamics 365 (na mreži). Korisnici nemaju pristup instancama sistema Dynamics 365 (na mreži) sve dok im ne bude dodeljena najmanje jedna bezbednosna uloga za datu instancu. Više informacija: Odobravanje korisnicima pristup usluzi Microsoft Dynamics 365 (na mreži).

Kreiranje bezbednosne grupe i dodavanje korisnika u bezbednosnu grupu

 1. Prijavite se na Office 365 centar za administratore.

 2. Kliknite na Grupe > Grupe.

 3. Kliknite na + Dodaj grupu.

 4. Promenite vrstu u Bezbednosna grupa, dodajte Ime i Opis za grupu. Kliknite na Dodaj > Zatvori.

 5. Kliknite na grupu koju ste kreirali, a zatim pored opcije Članovi kliknite na Uredi.

 6. Kliknite na + Dodaj članove. Izaberite korisnike koje ćete dodati u bezbednosnu grupu, a zatim kliknite na Sačuvaj > Zatvori nekoliko puta da biste se vratili na listu Grupe.

 7. Da biste uklonili korisnika iz bezbednosne grupe, izaberite bezbednosnu grupu, pored opcije Članovi, kliknite na Uredi. Kliknite na – Ukloni članove, a zatim kliknite na X za svakog člana kojeg želite da uklonite.

Napomena

Ako korisnici koje želite da dodate u bezbednosnu grupu nisu kreirani, kreirajte ih i dodelite im licence za Dynamics 365 (na mreži).

Da biste dodali više korisnika, pogledajte: masovno dodavanje korisnika u Office365 grupe.

Kreiranje korisnika i dodeljivanje licence korisniku

 1. U usluzi Office 365 centar administracije, kliknite na Korisnici > Aktivni korisnici > + Dodaj korisnika. Unesite korisničke informacije, izaberite licence, a zatim kliknite na Dodaj.

  Još informacija: Dodavanje pojedinačnih korisnika u Office 365 – pomoć za administratore

Povezivanje bezbednosne grupe sa instancom sistema Dynamics 365

 1. U sistemu Office 365 centar administracije, kliknite na Centri administracije > Dynamics 365.

 2. Kliknite na karticu Instance, izaberite instancu, a zatim kliknite na Uredi.

 3. U bezbednosnim podešavanjima, potražite određenu bezbednosnu grupu, a zatim kliknite na Dalje > Sačuvaj.

Savet

Da biste nametnuli trenutnu sinhronizaciju između usluga Office 365 portal za administratore i Microsoft Dynamics 365 (na mreži), preduzmite sledeće:

 • Odjavite se iz usluge Microsoft Dynamics 365 (na mreži) i sa portala Office 365 portal za administratore.
 • Zatvorite sve otvorene prozore pregledača za Microsoft Dynamics 365 (na mreži) i Office 365 portal za administratore.
 • Ponovo se prijavite u Microsoft Dynamics 365 (na mreži) i u Office 365 portal za administratore.

Pogledajte i

Uređivanje svojstava instance
Upravljanje Dynamics 365 (na mreži) instancama Sandbox okruženja
Odobravanje korisnicima pristup usluzi Microsoft Dynamics 365 (na mreži)
Upravljanje pretplatama, licencama i korisničkim nalozima