Uvoz podataka (sve vrste zapisa) iz više izvora

Primenjuje se na: Dynamics 365 (na mreži), verzija 9.0

Uvoz podataka obično bude prvi važan zadatak koji je potrebno da obavite kada instalirate Dynamics 365 Customer Engagement. Podatke možete da uvezete iz različitih Dynamics 365 sistema i izvora podataka u standardna i prilagođena polja za većinu poslova i entiteta u Dynamics 365. Možete da uključite povezane podatke, kao što su napomene i prilozi. Da biste obezbedili integritet podataka, možete da omogućite otkrivanje duplikata da biste sprečili uvoz dupliranih zapisa. Još informacija: Otkrivanje podataka o duplikatima. Za složenije scenarije uvoza podataka, možete da napišete kôd pomoću veb-usluge za uvoz podataka. Još informacija: Uvoz podataka korišćenjem veb-usluga.

Preliminarni koraci koje treba da obavite pre nego što uvezete podatke u Dynamics 365 Customer Engagement uključuju:

 1. Pripremu datoteka sa izvornim podacima tako da budu u jednom od sledećih formata: datoteka vrednosti razgraničenih zarezom (.csv), XML Spreadsheet 2003 datoteka (.xml), komprimovana datoteka (.zip) ili tekstualna datoteka. Podatke možete da uvezete iz jedne izvorne datoteke ili iz više njih. Izvorna datoteka može da sadrži podatke za jedan tip entiteta ili za više njih.

 2. Pripremu mapa podataka za mapiranje podataka koji se nalaze u izvornoj datoteci u Dynamics 365 polja za zapise. Svaku kolonu iz izvorne datoteke morate da mapirate u odgovarajuće polje.. Nemapirani podaci neće biti uvezeni. Još informacija: Izbor mape podataka

Postoji nekoliko načina za uvoz podataka u Dynamics 365:

 1. Da biste uvezli velike količine podataka, preporučujemo vam da to uradite programski jer je to najefikasnije. Kada uvozite podatke programski, dobićete omogućene dodatne mogućnosti koje nisu dostupne kada uvozite podatke pomoću drugih načina. Ove napredne mogućnosti obuhvataju prikaz uskladištenih izvornih podataka, pristup evidencijama grešaka i kreiranje mapa podataka koje uključuju složeno mapiranje transformacija, kao što su pridruživanje, razdvajanje i zamena.

 2. Za manje zadatke uvoza možete da koristite Čarobnjak za uvoz podataka koji je deo Veb aplikacije Dynamics 365. Informacije o Čarobnjaku za uvoz podataka i o tome kako se uvoze određene vrste zapisa možete pronaći u članku Uvoz poslovnih kontakata, potencijalnih klijenta i drugih podataka.

  Napomena

  Za Čarobnjak za uvoz podataka maksimalna veličina datoteke za .zip datoteke je 32 MB; za ostale formate datoteka je 8 MB.

  Pomoću Čarobnjaka za uvoz podataka možete da navedete opciju „Mapiraj automatski“. Čarobnjak automatski mapira sva polja i zaglavlja kolona pomoću Dynamics 365 vrsta zapisa i polja ako:

  • Imena datoteka se tačno podudaraju sa imenom za prikaz vrste zapisa.
   • Naslovi kolona datoteke koju uvozite tačno se podudaraju sa imenima za prikaz datoteka u zapisu.
 3. Da biste dodali podatke za pojedinačan zapis, najbrži način da to uradite je pomoću opcije Brzo kreiranje koja se nalazi na traci za navigaciju ili opcije Novo koja se nalazi na obrascu entiteta.

Pogledajte i

Otkrij podatke o duplikatima