Koristite Office 365 administrativni centar za upravljanje pretplatom

Odnosi se na Dynamics 365 (na mreži), verzija 9.x
Odnosi se na Dynamics 365 (na mreži), verzija 8.x

Office 365 administrativni centar je lokacija portala bogata funkcijama za administratora. Microsoft Dynamics 365 (na mreži) koristi prednost funkcija na ovoj lokaciji da bi se pojednostavilo i konsolidovalo upravljanje poslovnim kontaktima korisnika, fakturisanje, licenciranje i još mnogo toga.

Office 365 administrativni centar

Pregledajte informacije u okviru ove teme da biste saznali kako da obavljate uobičajene Dynamics 365 (na mreži) administrativne zadatke u delu Office 365 centar administracije.

Napomena

Morate da imate ulogu globalnog administratora da biste imali pun pristup delu Office 365 centar administracije.

Otvaranje sistema Dynamics 365 i drugih usluga pomoću pokretanja aplikacija

Možete da otvorite Dynamics 365 (na mreži) i druge usluge, kao što su Microsoft Social Engagement iz Office 365 pokretanja aplikacija. Odaberite stavku Administrator da biste otvorili Office 365 centar administracije i Dynamics 365 da biste otvorili Dynamics 365 (na mreži). Još informacija: Pronalaženje pomoći za najnovije promene u usluzi Office 365

Office 365 program za pokretanje aplikacije

Upravljanje instancama i ispravkama u Dynamics 365 centru administracije

Dynamics 365 centar administracije je portal za upravljanje Dynamics 365 (na mreži) instancama i ispravkama.

Portalu možete da pristupite tako što ćete izabrati Dynamics 365 u meniju sa leve strane, u delu Office 365 centar administracije.

Dynamics 365 opcija na meniju Office 365 administrativnog centra

Odaberite karticu Instance da biste uredili, kopirali i resetovali postojeće instance, konfigurisali nove instance, upravljali željenim rešenjima i još mnogo toga. Još informacija: Upravljanje instancama sistema Dynamics 365 (na mreži)

Kartica instanci za Dynamics 365 centar administracije

Odaberite karticu Ispravke da biste odobrili i isplanirali ispravke, promenite ciljnu verziju ispravke i otvorite Dynamics 365 (na mreži). Još informacija: Upravljanje ispravkama sistema Dynamics 365 (na mreži)

Dynamics 365 centar administracije – kartica „Ispravke“

Provera ispravnosti usluge

Brzo možete da dobijete status Dynamics 365 (na mreži) i Office 365 usluga u realnom vremenu. Stranica ispravnosti usluge u delu Office 365 centar administracije pruža sveobuhvatan prikaz ispravnosti usluga na mreži. Ako korisnici imaju problema sa prijavljivanjem u Dynamics 365 (na mreži), na ovoj stranici možete da proverite da li je došlo do prekida usluge.

Kliknite na dugme Ispravnost > Ispravnost usluge i izaberite usluge sa problemima da biste dobili više informacija.

Kontrolna tabla Office 365 administrativnog centra – ispravnost usluge

Kliknite na Prikaz istorije u meniju sa desne strane da biste dobili detaljnije informacije za svaku uslugu, raspoređene po datumu.

Istorija ispravnosti usluge Office 365 centra za administraciju

Pregled poruka

U centru za poruke možete da vidite kako da rešite ili sprečite probleme, planirate promene usluga ili jednostavno budete u toku sa novim ili ažuriranim funkcijama.

Kliknite na dugme Ispravnost > Centar za poruke i izaberite poruke da biste dobili više informacija.

Centar za poruke Office 365 centra za administraciju

Zahtev za podršku

Imate problema sa uslugom Dynamics 365 (na mreži)? Možete da kreirate zahtev za podršku da bi vam problem bio rešen.

Još informacija: Kontaktirajte tehničku podršku

Upravljanje korisnicima

Svaki korisnik se prijavljuje u Dynamics 365 (na mreži) koristeći Office 365 korisnički ID (tačnije, Azure Active Directory korisnički ID – pogledajte sledeću napomenu). Pristup usluzi Dynamics 365 (na mreži) se kontroliše putem Office 365 korisničkog ID-a.

Office 365 centar administracije služi za dodavanje, uređivanje i brisanje korisnika usluge Dynamics 365 (na mreži) i ponovno postavljanje lozinki.

Aktivni korisnici Office 365 administrativnog centra

Napomena

Dynamics 365 (na mreži) koristi Azure Active Directory kao dobavljača identiteta. Usluzi Dynamics 365 (na mreži) pristupate putem Azure Active Directory korisničkog ID-a koji se kreira i kojim se upravlja u delu Office 365 centar administracije. Da bismo to pojednostavili, u ovoj dokumentaciji ćemo Azure Active Directory korisnički ID nazivati Office 365 korisničkim ID-om.

Ako vaše preduzeće koristi lokalnu uslugu Active Directory za utvrđivanje identiteta korisnika, na raspolaganju su vam opcije koje mogu da pojednostave upravljanje korisnicima, poput pružanja iskustva jedinstvenog prijavljivanja za korisnike. Još informacija: Upravljanje sinhronizacijom korisničkih naloga

Upravljanje pretplatama

Na stranici „Pretplate“ možete da prilagođavate licence, pregledate fakture, dodate potvrđenog partnera i još mnogo toga.

Pretplate za Office 365 administrativni centar

Postavljanje isteka lozinke

Na stranici „Bezbednost i privatnost“ možete da podesite rok važenja korisničke lozinke i koliko dana unapred će se korisnik obaveštavati o predstojećem isteku.

Upravljanje istekom lozinke za Office 365 administrativni centar

Savet

Imajte u vidu informacije na ovoj stranici o korisnicima koji sami ponovo postavljaju lozinke. Da biste omogućili korisnicima da sami ponovo postavljaju lozinke, treba da kupite Azure Active Directory pretplatu i konfigurišete je za samostalno postavljanje lozinke. Još informacija: Samostalno ponovno postavljanje lozinke u okviru platforme Azure AD: kako omogućiti, konfigurisati i testirati samostalno ponovno postavljanje lozinke

Konfigurisanje samostalnog ponovnog postavljanja lozinke i drugih podešavanja u usluzi Azure

Ako imate Azure Active Directory osnovnu ili premium pretplatu, možete da je postavite tako da korisnici mogu sami ponovo da postavljaju lozinku. Azure Active Directory konfiguraciji možete da pristupite u delu Office 365 centar administracije. Još informacija: Omogućavanje korisnicima da sami ponovo postavljaju svoje Azure AD lozinke

U meniju sa leve strane u delu Office 365 centar administracije odaberite Centri administracije > Azure AD. Izaberite svoju pretplatu Microsoft Azure, a zatim odaberite stavku Konfiguriši.

Smernice za lozinku za Azure Active Directory

Dodavanje domena

Na stranici „Upravljanje domenima“ možete da dodate svoj domen u pretplatu. Kada dodate sopstveni domen, prijavljivanja korisnika mogu da se podudaraju sa URL adresom vaše kompanije. Na primer, umesto user@contoso.onmicrosoft.com, to može da bude user@contoso.com. Još informacija: Proverite domen u sistemu Office 365

Dodavanje domena u Office 365 administrativni centar

Kupovina usluga

U meniju sa leve strane u delu Office 365 centar administracije, kliknite na Plaćanje > Kupite usluge da biste dodali licence ili kupili nove usluge na mreži.

Kupovina usluga za Office 365 administrativni centar

Pogledajte i

Osnovne informacije o Office 365 centru administracije
Podešavanje lozinke pojedinačnog korisnika da nikad ne istekne