Enterprise architecture - en jämförelse

Roger Sessions är en herre som väldigt sällan säger tokiga saker, i alla fall så har jag varken hört eller läst något sådant. För den som är intresserad av arkitektur-communityn så är detta namn välbekant, för er andra räcker det med att veta att han frekvent förekommer på konferenser som talare, har skrivit sex böcker, sitter i styrelsen för IASA osv. Saken blir ju inte sämre av att han också villigt och ofta delar med sig av sin kunskap kring arkitektur utan att man måste köpa hans böcker...

Till att börja med kan jag rekommendera att du börjar prenumerera på hans månatliga nyhetsbrev som innehåller intressanta artiklar om arkitektur, starta din prenumeration på: http://www.objectwatch.com.

Efter det så kommer vi till det som rubriken egentligen handlar om, Enterprise Architecture. Roger Sessions har nämligen skrivit en 36 sidors artikel (som publicerades för några timmar sedan) som jämför de fyra största metoderna för att skapa Enterprise-lösningar, vilka är:

  • Zachman Framework
  • Open Group Architecture Framework
  • Federal Enterprise Architecture
  • Gartner

För dig som gått Sundbladarnas .NET-arktiektutbildning så är denna jämförelse en bra uppfräschning av kunskaperna kring det som förhoppningsvis redan vet... :-)

Läs artikeln på:

http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/bb466232.aspx

Till sist, jag vill verkligen läsa den bok som släpps till hösten av Roger Sessions, "Simple Architectures for Complex Organization"...