Grönt ljus för dina kunder!

See what's coming with Windows 7

Om drygt en månad så gör vi på Microsoft två nya operativsystem allmänt tillgängliga för alla våra kunder. Det är Windows 7 på klientsidan och Windows Server 2008 R2 på serversidan. Intresset bland både kunder och partners är stort och redan idag är det många som via MSDN/TechNet laddat ner och installerat RTM-versionerna av produkterna.

En av de absolut viktigaste punkterna för att både våra och era kunder ska vara nöjda är applikationskompatibilitet. Ett exempel på applikationskompatibilitet är att en kund som om drygt en månad köper en ny dator med Windows 7 på kan installera och använda de program hon vill och att detta fungerar utan problem. Samma sak gäller naturligtvis en kund som endast väljer att uppgradera sin gamla dator till det nya operativsystemet.

Som ett led i att hjälpa våra kunder att veta vilka applikationer som idag är redo för att installeras och användas på Windows 7 och Windows Server 2008 R2 så kommer vi att i samband med lanseringen att publicera en portal med vilka leverantörer som supportar sina produkter på dessa operativsystem. Idag har vi motsvarande portal för Windows Vista som du kan kolla in på följande länk: http://www.microsoft.com/windows/compatibility/.

För att finnas med i listan över kompatibla produkter, dvs de produkter som har grönt ljus att köras på Windows 7 och Windows Server 2008 R2 så har vi skapat en portal där du registrerar dina produkter och berättar vilka operativsystem som stöds, vilken version av produkten det gäller och när denna lanseras/lanserats. Allt är naturligtvis kostnadsfritt och tar ca 5-10 minuter att genomföra. Du sköter all registrering enkelt på: https://www.isvappcompat.com.

Vänta nu inte tills senare utan ge dina kunder redan nu grönt ljus att köra era applikationer på nästa generations Windows-system!