Customer Care Accelerator

Microsoft her sluppet den nye acceleratoren “Customer Care Accelerator for Microsoft Dynamics CRM (CCA)” her: http://crmcca.codeplex.com/. Den gikk tidligere en stund under navnet Integrated Contact Center. Det er etterfølgeren etter teknologien som het Customer Care Framework utviklet av Microsoft Services nå koplet sammen med Dynamics CRM.

Jeg har ikke gravd dypt nok i denne nye akselleratoren for å si så mye fornuftig om den. Jeg kan se at det er et rammeverk for utvikliing av kontaktsenter-applikasjoner. Men samtidig ser det ut til at det ikke er veldig mye out-of-the-box funksjonalitet. CCA er nok mer å regne som en eksempel-applikasjon bygget på rammeverket for å hjelpe Microsoft partnere å komme igang med å lage egne løsninger.

Vær obs på at selve rammeverket heter nå “User Interface Integration SDK for Microsoft Dynamics CRM” (UII). Glimrende navn, ikke sant? Dette er en forutsetning for CCA, men det står det ikke stort om i dokumentasjonen. Du finner UII her på Download Center.

En annen ting jeg fant ut var at du må endre en del kode og referanser i Visual Studio for at det skal virke med Windows Presentation Foundation. Dette skjer via å benytte noe som heter Pattern & Practices Composite UI Application Block (CAB). Enda flottere navn, eller?  Man må kompilere opp CAB i Visual Studio via nedlastbare WPFCAB som ligger her på codeplex. Det er som du forstår litt styrete å komme igang. Og så er det programmering og nye konfigurerings-entiteter i CRM som skal til for å bygge en applikasjon.

Forteller mer når jeg har vært på kurs….

_Jorulf_

 Abonner på nyheter via RSS| Abonner på nyheter via E-post