Microsoft Dynamics CRM Online 2011 – Snart er den her

I løpet av januar 2011 lanseres endelig online versjonen av Microsoft Dynamics CRM – nemlig Microsoft Dynamics CRM Online 2011. Dette innebærer at kunder får tilgang til kundeinformasjon, rapporter og annen viktig informasjon og funksjonalitet rett fra skyen (internett) – hvor som helst – når som helst. Leie av lisens i skyen gir kundene en alltid oppdatert versjon av produktet. Med nettsky vil du redusere kostnader fordi du ikke trenger egen server og programvare. Du sparer tid, fordi administrasjonen reduseres til et minimum. Bruker du tjenester fra nettskyen behøver du ikke å ta investeringen i forkant, og det blir lettere å kalkulere kostnader.

Et omfattende og relevant CRM system med en lav brukerterskel er en klar fordel for en organisasjon i møte med dagens krevende rammebetingelser. At verktøyet er enkelt å bruke/har en lav brukerterskel, er også en avgjørende suksessfaktor.

De nye forbedrede funksjonene i Microsoft Dynamics CRM Online 2011 tilbyr helt nye nivåer for brukerproduktivitet og samhandling. Funksjonene gjør viksomheter langt bedre forberedt til å møte forretningsmessige behov og utfordringer, til en lav kostnad.

Forbedringer, add ons, apps og oppgraderinger blir fortløpende tilgjengeliggjort, enten som en direkte oppdatering eller tilgjengelig via Marketplace.

Her er noen eksempler på nyheter i Microsoft Dynamics CRM Online 2011 :

- Forbedret MS Office interface, noe som innebærer enda bedre samhandling med Outlook og Microsoft Office. Jobb med CRM direkte fra Outlook – akkurat som du er vant til. Tilpass arbeidsområdet og gjør det mer personlig.

- Microsoft Dynamics CRM foldere er nå synlige i Outlook mailfolderne

- Velg blant annet linker til mest brukte funksjoner for å spare tid. Kombinert med det nye dashbordet som også kan tilpasses med prefererte rapporter, salgspipeline m.m.

clip_image002

- Rolle baserte skjemaer og visninger basert på brukere med riktig tilgang. Få tilgang til relevant informasjon raskt.

- Dashboards gir organisasjonen innsikt i nøkkeltall og rapporter for et bedre beslutningsgrunnlag. Ulike pipeline rapporter og dashboards er nå automatisk synlig i Outlook eller et klikk unna – raskt, enkelt.

Virksomheter som effektiviserer forretningsdriften starter gjerne med å få bedre kontroll på salg og leadsprosessen. Neste steg kan være å sette opp markedssutsendelser og kampanjer, og måle effektene av disse. Og ikke minst integrere kundeservice delen som er kritisk for mange virksomheter med kundekontakt.

Som et neste steg kan det være aktuelt å forbedre dokumentflyten. Brukere av Microsoft SharePoint Server 2010 kan eksempelvis sømløst integreres med Dynamics CRM. Som bla annet lar deg matche alle dokumenter etter relasjon eller en såkalt entity (unik karakter).

Noen fordeler med Microsoft Dynamics CRM Online:

· Ingen investering i servere og infrastruktur. Med Microsoft Dynamics CRM Online behøver du ikke å ta investeringen i forkant, og det blir lettere å kalkulere kostnader. CRM-løsningen driftes, oppdateres og vedlikeholdes av Microsoft. Prisen på en lisens i Norge vil ligge på rundt NOK 240,- pr. måned i kampanje perioden fram til juni. Ordinærprisen vil ligge rundt NOK 311,- pr. måned og pr. bruker. Du kommer igang på 5 minutter.

· Det er enkelt å ta i bruk. Microsoft Dynamics CRM Online ser og føles ut som andre Microsoft Office programmer som dine ansatte bruker hver dag, for eksempel Microsoft Outlook og Microsoft Excel

· De ansatte kan arbeide effektivt sammen da de har tilgang til informasjon når de er ute i felten via nettet eller telefon Tilpass Microsoft Dynamics CRM Online til din bedrift og måten dere arbeider på . Med en “dra og slipp-konfigurasjon” kan dere enkelt tilpasse løsningen til deres behov.

Microsoft Dynamics Marketplace

Marketplace er en appstore der du kan finne alle tilgjengelige løsninger for Dynamics CRM Online. Tilpasninger og produktutvidelser kan du finne her. Søk på bransjer og hvilke Microsoft partnere som har levert løsningene.

Thomas Mittelbach