Det bedste bageri i Danmark ?

Jeg har set dem i alle farver. Har spist brød, kager og krummer fra flere end du tror. Kender nok de bedste af dem, fordi jeg går op i hvad jeg stikker i munden og sætter en ære i at forkæle på mig selv om mine omgivelser.

Som knægt brugte jeg meget tid hos bageren i lavgade i Haderslev. Hver weekend smuttede jeg derned i min pyjamas og "hookede up" med mesteren i selveste bageriet. Sådan var det hver weekend indtil vores familie flyttede fra byens centrum.

Senere i livet svingende jeg ofte forbi bageren i gerritsgade, ad bagvejen selvfølgelig, og fik et par gode deals i en ofte alt for stor brandert. Forretningen gik som varmt brød på en søndag morgen.

Man skulle tro at København har des flere gode bagerier pga. størrelsen af byen, men nej!

I Haderslev ligger "Bageren". Forretningen hedder skallebæk og er på størrelse med en provins banegård når du ser den udefra. Ikke nok med at du kan betjenes indefra, nej, der er såmænd også implementeret 2 drivein luger så man kan betjenes direkte fra bilen. Skallebæk har det bedste brød, priser og service en kunde kan ønske sig, så der er ingen tvivl om at det er No.1.

I Svendborg ligger der ikke én eneste ordentlig bager! Det gør der til gengæld på Thurø, som er en af perlerne i det sydfynske øhav. Svendborg har en bageri kæde der hedder Strandvejs bageren men den lever på ingen måde op til sit navn. Dårligt brød og vanvittige priser samt en ringe service. Thurø bageren har romkugler på køl og de har en nøddetærte der får dig til at se engle og høre sød musik mens du spiser den. Thurø bageren er nummer 3 på min liste.

Hertil morgen var jeg nede "hos munch" og købe morgenmad. Det blev 207kr i alt. Jeg købte 6 gulerods boller, 3 chokolade boller, 2 liter juice, 1 ost og 1 glas marmelade. Vanvittigt godt brød med super service også skal det lige nævnes at det hele er økologisk - også prisen.
Derfor er "hos munch" nummer 2 på listen. Forresten har de romkugler der drypper af jamaica rom.