AFHOLDT: Begå ikke denne fejl i din OneNote Class Notebook

Katja Borregaard, der til dagligt er lærer på Skt. Josefs Skole Roskile og Microsofts Innovative Educator, bruger ofte OneNote Class Notebook i sin undervisning, da programmet hjælper hende med at holde styr på eleverne og give dem forskellige opgaver. Samtidig kan en elev se dagens undervisning, hvis han skulle være syge.

Hun peger på tre fordele ved programmet:

  • Eleverne har en portofrie, hvor alle deres opgaver ligger
  • Læreren kan styre, hvad eleverne får af opgaver og på den måde give forskellige opgaver.
  • Læreren kan holde øje med elevernes arbejde når som helst og følge med i deres udvikling.

Da Katja Borregaard er erfaren OneNote-bruger, har hun også begået sine fejl i OneNote Class Notebook . Derfor har hun et godt råd til alle, der vil undgå at lave den typiske fejl.

”Tænk over, hvad du kalder din notesbog. Det virker lige til at kalde den matematik 6.B, men hvad så når klassen rykker op i 7. klasse?” siger hun.

Det er en træls fejl at lave, fordi man ikke bare lige kan omdøbe sin OneNote. I stedet for opfordrer Katja Borregaard andre lærere til at kalde deres notesbøger for fag + årgang + klasse. Eksempelvis ’matematik 2009 B’.

Normalt har hun flere gode råd at dele ud af. Men da der netop er kommet til tilføjelsesprogram til OneNote Class Notebook, som lettere lærerens job, er de råd ikke længere relevante. Du kan læse mere om tilføjelsesprogrammet her.

 

Som en ekstra bonus info er det værd at nævne, at Katja Borregaard er underviser på to OneNote-workshops, som vi afholder i løbet af foråret.

Workshop foregår den 14. april hos Pædagogisk Center i Kolding kl. 14.30-17.00 – tilmelding her.

Workshop foregår den 18. april hos Microsoft i Lyngby kl. 14.30-17.00 – tilmelding her.