Hvidbog fra HP: Tablets med Windows 8 i undervisningen

Af Julich Wiberg, salgschef

Tablets repræsenterer den teknologiske skikkelse af paradigmeskiftet fra undervisning til læring. En multienhed der understøtter alle aspekter af elevens læring. Den er mobil, så du kan bevæge dig rundt med den ude og inde. Den er online, så du kan søge information til din analyse. Og ikke mindst indeholder den alle de produktionsredskaber, det tidligere krævede en hel it-rygsæk at slæbe rundt med.

Fokus bliver med tabletten som det primære teknologiske redskab flyttet fra lærerens undervisning til elevernes læring. Sådan læser jeg også en hvidbog fra vores partner HP. HP har med anerkendte didaktiske eksperter som Kasper Koed og John Klesner som kilder sendt et meget inspirerende og indsigtsfuldt debatoplæg om Windows 8-tablets på gaden.

Debatoplægget, som altså kommer i form af en hvidbog, sætter præcis det didaktiske fokus på pædagogiske it-investeringer, vi alle har gået og sukket efter. For det handler jo både om teknologi og pædagogik. Vi kan simpelthen ikke skille de to størrelser ad.

Havde dette været en boganmeldelse, gav jeg gerne fem stjerner til hvidbogen ud af fem:

  • For originaliteten af det alternative katalogformat
  • For anvendelsen af kilder
  • For indsigten i den pædagogiske kontekst HP’s kunder agerer i
  • For lækkert og overskueligt layout
  • Og ikke mindst fordi de har identificeret alle herlighederne ved mit eget produkt, Windows :-)

Nu er det ikke en boganmeldelse og jeg er som salgschef selvsagt ikke helt upartisk i denne sag. Men jeg tror nok at alle med interesse for it-pædagogik og teknologisk skoleudvikling vil finde udgivelsen fra HP som leverandør interessant. Hvidbogen er som sagt lækkert sat op med en logisk og overskuelig opbygning, så læseren behøver ikke bruge mere end 5-10 minutter for at blive ledt ind i tablet-tankegangen.

Find hvidbogen her.