Inspirationsdag - Event - Tablets og PC’er i undervisningen

21st Century Learning på Windows platformen - For skoleledere, it ansvarlige, konsulenter samt pædagogiske it-vejledere fra folkeskole, gymnasier, erhvervsskoler eller professionshøjskoler.

Finder sted den 18. juni i Aarhus og 19. juni i Roskilde

KMD, Lenovo og Microsoft inviterer til inspirationsdag omkring teknologi anvendt i undervisningen. Eventen er ”glocal”. Med inspiration fra global pædagogisk forskning og erfaringer fra fyrtårnsskoler i lokale og international skolenetværk, går vi helt tæt på de praktiske anvendelsesmuligheder. Skolereformen står for døren og midt i en spændende tid, har vi valgt et halvdagsseminar hvor du bliver du bragt up to date med på mange muligheder it løsninger kan bidrage med for at udvikle for at understøtte undervisningen.

DAGSORDEN

  • Det 21. århundredes kompetencer.  Vi præsenterer globale forskningserfaringer og evidensbaserede værktøjer som kobler it og det 21. århundredes kompetencer sammen. Vi får hjælp af Mette Hauch, lærer på Hellerup Skole, der viser hvorledes hun sætter kompetencerne i spil ift. hendes egen undervisning og med et stærkt fokus på at bevidstgøre og inddrage eleverne i processen.
  • Fremtidens skoleledelse. Skolereformen banker på døren. Nye mål og kompetencer kalder på nye former for lederskab og nye værktøjer. Med baggrund såvel i lokale erfaringer fra det nationale netværk om digital forandringsledelse og det globale perspektiv fra prof. Michael Fullan, University of Ontario, giver vi et bud på nye veje og muligheder for it pædagogisk ledelse.
  • Windows 8 - strategi og demo.  Windows 8 har en rækkevidde der rækker fra før-skole området op til universitetsniveau – det giver nogle unikke pædagogiske muligheder for at adressere de studerende, eleverne og undervisere præcis på det niveau, de befinder sig på. Indlægget holdes på engelsk af Mark Fitzsimons, der er Microsofts ansvarlig for tablets i Vesteuropa med fokus på uddannelsessektoren. Den danske del af indlægget står Pernille Reenberg, lærer og Microsoft Expert Educator for. Hun viser hvordan hendes elever har brugt Windows baserede tablets og cloud løsninger som deres digitale penalhus til mobillæring, produktion og samarbejde.
  • Device roadmap og hands on! Lenevo giver et bud på de nuværende og kommende muligheder for Windows baserede enheder. Forskellige muligheder til forskellige behov, men på en ensartet platform styrker mulighederne for samarbejde og management. Ligeledes vil vi kunne fortælle hvorledes man i praksis kan indkøbe under SKI 02.02 via KMD.
  • Virkelighedens 1-1 Computing. Herning Kommune har gennem mange år kørt en 1-1 PC strategi på deres skoler. Hør hvorledes de har fremtidssikret denne strategi udfra et teknologisk og et pædagogisk synspunkt. Michael Hessel (IT Skole ansvarlig) og Jens Ole Mogensen (Pædagogisk IT Konsulent) vil stå for dette indlæg.

Arrangementet foregår to steder.
Den 18. juni i Århus, på VIA og den 19. juni i Roskilde, Roskilde Erhvervsskole kl. 12:30-16:30 begge dage

Tilmelding via links: tilmeld dig Århus eller tilmeld dig Roskilde

Pris: gratis deltagelse

Mange hilsner

Uddannelsesteamet hos KMD, Lenovo og Microsoft Danmark

…….

Biografier:

Mette Hauch, lærer Hellerup skole, Gentofte Kommune

Hvorledes kan man sætte det 21 århundredes kompetencer i spil i undervisningen?

Mette arbejder med at fordanske og konkretisere 21 century learning skills. Disse nye kompetencer er vigtige kompetencer som det tidligere også har været noget svære at gøre konkrete. Nu har et stort globalt forskningsprogram, ITL research, identificeret kernekompetencerne og gjort dem operationelle. Hvorledes kan man planlægge og evaluerer sin undervisning ift. eleverne samarbejde, kompetent kommunikation eller innovation? Mette viser hvorledes hun sætter kompetencerne i spil ift. hendes egen undervisning og med et stærkt fokus på at bevidstgøre og inddrage eleverne i processen.

Mette er medlem af det globale netværk Microsoft Expert educators og vandt i 2011 VM i didaktik ved en lærerkonkurrence i Cape Town.

Pernille Reenberg, Microsoft Expert Educator, it vejleder og lærer

Det digitale penalhus i den faglige undervisning.

Pernille folder den it understøttede faglige undervisning ud i fuld flor og viser hvordan hendes elever har brugt Windows baserede tablets og cloud løsninger som deres digitale penalhus til mobillæring, produktion og samarbejde. Hun giver smagsprøver på en række prisvindende undervisningsforløb med faglighed og læring helt i top.

Pernille er medlem af globale netværk Microsoft Expert Educators og har som konsulent været med til at udvikle nye former for kompetenceløft og it pædagogisk udvikling.

Michael Hessel, Herning Kommune, 
IT-ansvarlig for Børn og Unge området, hvilket omfatter dagtilbud og skoleområdet. Arbejder på tværs af flere organisationer/forvaltninger og arbejder på at forene forskellige interesser. E med til at udarbejde IT-strategier samt at sikre en problemfri implementering gennem sin it-driftsafdeling DBL som er på 6 medarbejdere.

Jens Ole Mogensen, Herning Kommune
Udviklingskonsulent med ansvar for IT og medier i Skole og dagtilbud i Herning Kommune. Her blev han for 2 år siden udfordret af kommunens skoleledere, der for at kunne opfylde den  pædagogiske  IT og medie-strategi, havde tre krav. En device til alle elever,  hurtig opstart  og adgang til  gode digitale læremidler. Han vil  sammen med Michael  Hessel præsentere den strategi og de løsninger, der bærer frem mod opfyldelse af målet.

..........................

VIGTIG information omkring PARKERING i Aarhus:
Der udføres parkeringskontrol af bil, MC samt scootere, der parkerer på campusområdet.
Der er P. kontrol fra kl. 8.00 -15.30 man – Tors og fredag til kl. 15.00

Ved ankomst sættes p. skiven. VIA Service åbner kl. Kl. 7.30, hvor du kan få lavet en P. tilladelse. (P-skiven giver 1 times fri parkering, og efter kl. 15.30 er der ikke P-kontrol.) Husk at sætte tid af til dette.

............................

Agenda med tider

12.00-12.30 Registrering af parkering og sandwiches ved lokalet   

12.25 Velkommen David/Julich 

12.30 Det 21. århundredes kompetencer Mette Hauch, lærer Hellerup Skole. Hvilke kompetencer er det brug for i det 21. 
 
13.00 Device strategi og Windows som lærings platform   Mark Fitzsimons, Microsoft WE, Education Mark Fitzsimons giver en indblik i Windows 8 tablets strategien og demonstrerer, hvorledes de kan anvendes i undervisningen. Indlægget er på engelsk og Mark er ansvar for Microsoft indsats på tablet i forhold til undervisningssektoren i Vesteuropa.

13.50 Pause   

14.05 SKI 02.02 indhold og hvorledes den kan anvendes KMD

14.20 Eksempler på teknologi anvendelse fra en skole         Pernille Reenberg, Microsoft Educator, Lærer, Rødovre skole. Pernille Reenberg, Microsoft Educator, der også er underviser i Rødovre Kommune viser en række praktisk eksempler på, hvordan hus bruger Windows tablets i undervisningen

14.50 Hernings HW platform Michael Hessel, Jens Ole Mogensen  Jens Ole Mogensen er udviklingskonsulent  med ansvar for IT og medier i  i Skole og dagtilbud i Herning Kommune, Her blev han for 2 år siden udfordret  af kommunens skoleledere, der for at kunne opfylde den  pædagogiske  ITog medie-strategi, havde tre krav. En device til alle elever,  hurtig opstart  og adgang til  gode digitale læremidler. Han vil  sammen med Michael  Hessel præsentere den strategi og de løsninger, der bærer frem mod opfyldelse af målet.

15.10 Lenovo’s HW platform til skoler – roadmap Flemming Märtens, Produktchef, Lenovo 

15.30 Tak for i dag David/Julich 

Vi takker for din interesse for Microsoft Events og ser frem til at møde dig til arrangementet!

Med venlig hilsen

Microsoft Danmark
www.microsoft.dk/uddannelse