Lad praksis vise vej for it i undervisningen

For mange undervisere kræver det en vis teknisk forståelse at bruge it i undervisningen, hvor det faktisk gør en positiv forskel og ikke er en kilde til frustration. Det kan nemlig være svært at oversætte god pædagogisk praksis til god it-pædagogisk praksis.

Del praksiserfaring i vores netværk

Derfor er det nemt at blive inspireret af andres gode erfaringer. Det betyder man kan undgå de umiddelbare faldgruber og komme rigtigt fra start, uden at snuble alt for meget. Derfor har vi vores netværk for undervisere, hvor der er plads til at dele erfaringer og blive inspireret (Microsoft Innovative Educator-netværket).

Hvis du underviser i grundskolen har vi lige nu netværksmøder i marts, som du med stor fordel kan komme med til. Det er den 19. marts i Lyngby og den 21. marts i Kolding.  Tilmeld dig her.

Hvis du underviser på ungdomsuddannelser har vi netop afholdt netværksmøde i Herning og i morgen (6. marts) i Lyngby. Hvis du gerne vil være med virtuelt, (vi holder fx et digitalt netværksmøde om videolæringsforløb i undervisningen) kan du melde dig til på www.aka.ms/MIETeam for mere information.

Ny rapport om praksiserfaringer fra undervisningen

Vi har med interesse læst om den nye rapport lavet i samarbejde med Danmarks Lærerforening, Gymnasieskolernes Lærerforening og Dansk Magisterforening. Den fortælle om lavpraktiske eksempler, hvor digitalisering har løftet kvaliteten i undervisningen. Hovedpointen er, at de didaktiske overvejelser skal være bærende for brugen af teknologi. Vi er helt enige, og kan kun anbefale dig at læse rapporten på Folkeskolens hjemmeside.

Ny skolehåndbog på vej for ledere og it-vejledere fra Microsoft

I forlængelse af at dele erfaringer for undervisere, er vi ved at lægge sidste hånd på vores skolehåndbog, der er udarbejdet sammen med ledere og it-vejledere fra bl.a. Rødovre Kommune, Brønderslev Kommune, Virum Gymnasium og Espergærde Gymnasium. Det er din guide til Microsofts platform, i en dansk uddannelsesforståelse. Hvis du gerne vil have fingrene i denne før tid, kontakt mig da på a-ercart@microsoft.com - så sender jeg dig et eksemplar, så snart de er færdig i grafikken.

Hvis du er den tålmodige type, vil du naturligvis kunne finde den her på bloggen også!

God praksisnær tirsdag!